Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Benzine en diesel worden morgen goedkoper

Benzine en diesel worden vanaf morgen opnieuw goedkoper, zo maakte de FOD Economie bekend. Na de piek in juni, staan de brandstoffen nu opnieuw op het niveau van april.

 1. Een dagje op het grootste én properste tankstation ter wereld, ‘Aire de Berchem’: “Voor goedkope benzine moet je hier niet meer zijn, wel voor de toiletten en tabak”
  PREMIUM

  Een dagje op het grootste én properste tankstati­on ter wereld, ‘Aire de Berchem’: “Voor goedkope benzine moet je hier niet meer zijn, wel voor de toiletten en tabak”

  Hartje zomer en dus zijn het hoogdagen voor tankstations langs de Europese reiswegen. Maar nòg meer voor dat van Berchem in Luxemburg. Met 51 beschikbare pompen en dagelijks tot 25.000 passerende toeristen en truckers ligt hier het grootste tankstation ter wereld. Verslag vanuit een mierennest - dertig keer groter dan een gemiddeld snelwegstation - waar ook heel wat Vlaamse vakantiegangers kind aan huis zijn, en dat ook om een heel andere reden: “Zulke propere toiletten, meneer. Dat vind je nergens, zelfs niet in België.”
 1. Wat gebeurt er als je een plug-in hybride leegrijdt? “Geen garantie dat je na waarschuwingsmelding de afrit haalt”
  PREMIUM

  Wat gebeurt er als je een plug-in hybride leegrijdt? “Geen garantie dat je na waarschu­wings­mel­ding de afrit haalt”

  Dat plug-in hybrides aan een stevige opmars bezig zijn. Terwijl eerst vooral zelfstandigen en zakelijke rijders voor zo’n flexibele stekkeroptie kozen, zetten nu ook steeds meer particulieren de stap. Want gebruik je zo’n auto op de juiste manier, maal je jouw kilometers hoofdzakelijk elektrisch. Maar zijn er ook dingen waar je extra op moet letten? Moét je de batterij bijvoorbeeld opladen? En wat als je zonder brandstof valt? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn licht toe: “Dat je gaat stilvallen, voel je niet aankomen. Het gebeurt gewoon. Plots.”
 2. Hoe kan je een laadpaal laten installeren als je in een appartement woont? En hoe veilig is het? "Bewoners verbieden om er een te plaatsen, kan niet”
  PREMIUM

  Hoe kan je een laadpaal laten installe­ren als je in een apparte­ment woont? En hoe veilig is het? "Bewoners verbieden om er een te plaatsen, kan niet”

  Tegen 2026 moeten alle bedrijfswagens elektrisch zijn. Wie geen bedrijfswagen heeft, kijkt alleen al omwille van de hoge brandstofprijzen zelf uit naar een elektrisch voertuig. Maar hoe kan je een laadpaal laten installeren als je in een appartement woont? En wat als je als zo’n paal in de parkeergarage helemaal niet ziet zitten omdat je bang bent voor brand? Brandweerkapitein Wim Verbakel en Dominique Krickovic van de Unie van Syndici zetten op een rij wat je als flatbewoner met of zonder elektrische wagen moet weten.