Belgische toerist vindt portefeuille met 1.000 euro en brengt hem naar politie

In de portefeuille zaten briefjes voor in totaal 1.045 euro.
Politie Nederland In de portefeuille zaten briefjes voor in totaal 1.045 euro.
Eerlijk duurt het langst, zo moet een Belgische toerist in Nederland gedacht hebben. Nadat hij zondag in Vlissingen een portefeuille vond met meer dan 1.000 euro in, bracht hij die netjes naar een politiebureau. “De eigenaar was dolgelukkig”, meldt de politie.

De Belg vond de portefeuille aan een onbemand tankstation in Vlissingen. Er zat voor 1.045 euro geld in, en verschillende pasjes waaronder de identiteitskaart van de eigenaar. De eerlijke vinder reed er meteen mee naar een politiebureau in Middelburg. “Het lukte ons om de vrouw van eigenaar te bellen”, meldt de politie. “Zij vertelde dat haar man al in paniek terug naar de onbemande pomp was gegaan, op zoek naar zijn portemonnee.”

Dolgelukkig

Even later verscheen de eigenaar dolgelukkig op het politiebureau samen met zijn vrouw en baby. De Nederlandse agenten gaven hem de portefeuille terug, inclusief de naam en telefoonnummer van de eerlijke vinder, zodat hij deze persoonlijk kon bedanken.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Gijbels

  Ik heb in het verleden al 2 tal portefeuilles gevonden en gsm’s allemaal mooi binnen gebracht bij de politie, heb altijd een mooi dankbaar gebaar gekregen. Ge weet nooit van wie die portefeuille is, dat het van een sukkelaar kan zijn die niet financieel sterkt staat .

 • Piep DeMuis

  Prachtig dat er toch nog eerlijke mensen zijn die resonabel denken: Hoe zou ik willen dat iemand anders reageert als het mijn portefeuille was? Dvrn Raets daarentegen.......

 • piet devlieger

  Zoiets overkwam me ook eens, jaren geleden. Aan de grens Nederland-Duitsland, in Venlo, verloor ik mijn portefeuille. Een week erna kreeg ik een brief van de politie in Schiedam dat mijn portefeuille terecht was : geld, kaarten, identiteitskaart ... alles was er nog. De politie mocht me de identiteit van de vinder niet doorgeven maar kon in mijn naam bloemen sturen naar de vinder, hetgeen ook gebeurd is. Het bedankingskaartje van de vinder aan de politie kreeg ik netjes toegestuurd.

 • François Vande Wynckel

  Sommige mensen willen een fooi ontvangen als ze een portefeuille terug bezorgen, wel ik vind dat niet kunnen. Zelf heb ik jaren geleden een handtas van een dame gevonden in de goot bij de stoeprand. Door haar identiteitskaart kon ik hem thuis terugbezorgen. Ze had hem verloren bij het inladen van boodschappen en had haar tas bovenop de auto gelegd en vergeten. Ze bedankte mij oprecht en wilde mij geld geven. Ik heb dat geweigerd. Ik was blij voor haar, mijn dag was goed.

 • Peter Vyaene

  T zouden er veel dat geld houden. Ik niet. Stel je voor dat je zelf je geldbeugel verliest,zou je toch ook alles terug krijgen. Ik geloof nog in de eerlijkheid en goedheid van de mens. Velen zullen dit naïef vinden. T is altijd leuk om in de spiegel te durven kijken