Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Belgische spaarboekjes blijven maar aandikken, en dat levert nieuw record op

De spaarrente staat op een historisch laag niveau, maar dat houdt de Belg niet tegen om zijn geld op het spaarboekje te parkeren. In juni stond daar in totaal 278,4 miljard euro op. Dat is 1,3 miljard euro meer dan in mei en een nieuw record. 

23 reacties

 • Samuel Peeters

  2 jaar geleden
  @Gert Van Bunderen door aandelen te kopen steun je de Belgische bedrijven die goedkope werkkrachten in het buitenland zoeken en het eigen volk te duurbetaald vinden. Goud is de enige veilige thuishaven in onrustige tijden. Een Nederlands bedrijf biedt zelfs goud op certificaat aan opdat je het zelf niet in een kluis zou moeten bewaren!
 • Leo Duym

  2 jaar geleden
  @dirk claeys, die 100 000€ waarborg is inderdaad een grote, bedrieglijke grap, maar met wat in je kluis ligt heeft de bank niets te maken, zoek op: Help, mijn bank gaat failliet! Wat met de inhoud van mijn kluis?
 • Peter Simons

  2 jaar geleden
  De komende regeringen zullen wel op oplossing vinden om de mensen hun spaarcenten te verbrassen !
 • dirk claeys

  2 jaar geleden
  DE 100 000€ waarborg is een grote grap , als het morgen gebeurt, tweede bankcrisis , mogen staat niet meer helpen, is je geld geblokkeerd , kun je je kluis niet meer in ? ben je al je spaarcenten kwijt , misschien kun je nog 50€ afhalen om een paar broden mee te kopen , heeft de staat de 100 000€ waarborg , gewoon een mailtje te doen , met uitleg zelf 106% staatsschuld te hebben bij de ECB , of denk je dat ze gewoon jouw waarborg gaan bijlenen ?
 • peter colson

  2 jaar geleden
  Ook al verliest geld zijn waarde op een gewoon spaarboekje, het is nog altijd beter om voor iets te sparen dan er een lening van 5 tot 7% voor aan te gaan. Dan ben je op termijn meer geld kwijt. Als mijn fornuis is versleten, dan hoef ik niet naar de bank te hollen om een dure lening aan te gaan. Op een spaarboekje verlies je in totaal 1% per jaar, met een lening is dat meteen 5%

Geld