De staatsbon biedt veiligheid voor spaarders, maar is het ook een goede financiële investering? Of zijn er betere spaarproducten te vinden op de markt?
Volledig scherm
De staatsbon biedt veiligheid voor spaarders, maar is het ook een goede financiële investering? Of zijn er betere spaarproducten te vinden op de markt? © Getty Images/EyeEm

Belgische overheid geeft opnieuw staatsbons uit: hoe interessant zijn die? En wat zijn de alternatieven?

Spaargids.beNa een pauze van drie jaar heeft de Belgische overheid dit jaar opnieuw staatsbons uitgegeven. Wie in zo'n staatsbon investeert, leent gedurende een afgesproken aantal jaren geld uit aan de overheid. Die betaalt je vervolgens ieder jaar interest en op het einde van de looptijd krijg je je kapitaal terug. Zijn de staatsbons van de overheid een goede investering? Of zijn er vergelijkbare spaarproducten die méér opleveren? Spaargids.be zocht het uit.

  1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
    Tweakers

    Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

    Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.