Belgische langetermijnrente weer boven nul

Beeld ter illustratie, de tienjaarrente staat nu op +0,013, nog altijd historisch laag.
getty Beeld ter illustratie, de tienjaarrente staat nu op +0,013, nog altijd historisch laag.
De Belgische langetermijnrente is vandaag opnieuw boven nul gekoerst, voor het eerst in zes dagen. Afgelopen woensdag ging de rente op tien jaar in ons land voor het eerst in de geschiedenis onder nul.

De tienjaarrente staat nu op +0,013, nog altijd historisch laag. De stijging van de rente vandaag geldt voor het meeste staatspapier in Europa, al behouden verschillende landen (waaronder Duitsland, Nederland en Frankrijk) nog een negatieve langetermijnrente.

Een lage rente is goed nieuws voor wie wil lenen én voor de staatskas.

LEES OOK. Belgische langetermijnrente voor het eerst onder nul: dit betekent het voor u
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • John Rogers

    Één grade boven of onder nul laat je geld nog steeds bevriezen..

  • oswald billiet

    Maar wat dan wél waar is, is dat de Europese Centrale Bank het in Europa voor het zeggen heeft, zelfs geen rekening houdt met wat de Europese commissies besluiten. Zij doet haar eigen wil en houdt al de andere banken in haar greep. Het is nu wél zo dat geen enkele Europese burger daar achter staat en dit beleid ook niet heeft gevraagd of goedgekeurd. Europa is geen democratie. De burger moet gedogen dat de ECB elk financieel bezit, hoe gering ook, bewust ontwaardt.