(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock

België haalt 1,6 miljard euro op aan fors negatieve rente

Het Federaal Agentschap van de Schuld heeft zowat 1,6 miljard euro opgehaald met een veiling van schuldpapier met korte looptijd. Voor de tranche schatkistcertificaten met looptijd van 6 maanden waren beleggers bereid om de laagste, negatieve, rente tot nu toe dit jaar op te hoesten.

5 reacties

 • piet devlieger

  2 weken geleden
  Wat er wel zorgvuldig wordt vergeten is dat het geleende geld dat nu zo euforisch aan dergelijke tarieven opgehaald wordt - en vrolijk door deuren en vensters gegooid - vroeg of laat moet terugbetaald worden. En dat wordt dan wel een heel ander verhaal.
 • jan geens

  2 weken geleden
  Maar de economie is kerngezond hoor . En we blijven massaal bijdrukken en dat gaat allemaal goed komen ...hahaha
 • Wesley De Cock

  2 weken geleden
  En waarom doen beleggers daarmee mee?
 • Geert Landsman

  2 weken geleden
  Dit zijn banken die anders meer betalen bij de ECB. Niemand anders is gek genoeg dit te doen.
 • james vroman

  2 weken geleden
  ze gaan weer cadeaus kunnen uitdelen aan hun achterban ..
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicitaties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomstige collega’s mocht ontmoeten"
  Jobs

  Ervaren IT'er geeft raad aan starters: "Tijdens sollicita­ties heb ik geregeld gevraagd of ik mijn toekomsti­ge collega’s mocht ontmoeten"

  Guido Maes werkt al meer dan dertig jaar in de informaticasector. De laatste twintig doet hij dat bij Wolters Kluwer Wolters Kluwer Tax & Accounting België, maar daarvoor maakte hij kennis met een aantal andere bedrijven. “Je job moet passen bij je interesses en je levensstijl”, vindt hij. Jobat.be vroeg hem naar de belangrijkste inzichten die hij heeft verworven doorheen zijn carrière.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

Geld