Tax Liberation Day viel dit jaar op 15 juli.
Volledig scherm
Tax Liberation Day viel dit jaar op 15 juli. © Thinkstock

Belgen nog altijd bij zwaarst belaste werknemers van Europa

Belgische werknemers vierden hun ‘Tax Liberation Day’ dit jaar eerder deze week op 15 juli: dat is 24 dagen eerder dan in 2013. De Tax Liberation Day is de dag waarop een werknemer in theorie niet langer belastingen betaalt en dus voor eigen rekening begint te werken. 

106 reacties

 • Hugo BAVRE

  2 jaar geleden
  Waar gaat al dat belastinggeld naar toe? Zoveel problemen en zoveel tekorten en zoveel dat niet goed werkt. Er is een omwenteling nodig, resetten en opnieuw instellen. Wie nog altijd niet beseft dat enkel confederalisme, meer kleinschaligheid is beter beheersbaar, de oplossing is, snijdt in eigen vel. Meer inzetten op zelfredzaamheid dan pamperen.
 • victor vandesande

  2 jaar geleden
  Als we maar dr helft politiekets regeringen en ambtenaren zouden moeten betalen zijn we waar we moeten zijn, zal de overheid even efficient kunnen werken en de belzstingen een pak lager. De overheid met heel de aànhang is een waterhoofd.
 • jo vandenberghe

  2 jaar geleden
  Iemand moet toch belastingen betalen in dit landje?
 • lucien Noreilde

  2 jaar geleden
  de successie rechten al eens bekeken ? in Belgen land kan men de kiezer al jaren alles wijsmaken hier is het de slimmen tegen de dommen
 • lucien Noreilde

  2 jaar geleden
  waar zou al dat geld voor dienen ? verleden jaar zijn er nog 129.000 winnaars win for life bij gekomen , niet alleen geld maar ook water wordt een luxe probleem 129 000 douchen x 365 niet te verwonderen dat Belgische politiekers zo vlot voor een Europees top functie gekozen worden

Geld