Belgen hebben in totaal 262 miljard euro op spaarrekening staan

Het is geleden van september 2016 dat er nog zoveel spaargeld op de rekeningen stond.
Shutterstock Het is geleden van september 2016 dat er nog zoveel spaargeld op de rekeningen stond.
De deposito's op gereglementeerde spaarrekeningen in België zijn in maart gestegen tot 261,99 miljard euro, zo blijkt uit de jongste cijfers van de Nationale Bank. Het spaargeld staat daarmee op het hoogste niveau in anderhalf jaar.

Tegenover februari kwam er bijna 390 miljoen euro bij. Het is geleden van september 2016 dat er nog zoveel spaargeld op de rekeningen stond; toen ging het om 264,23 miljard euro.  Sinds november vorig jaar is er sprake van een stijgende trend en dat ondanks het feit dat de spaarrente nog altijd historisch laag staat.
44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raymond van der craen

  Hoe dom kun je zijn je spaarcentjes op een gewoon spaarboekje te zetten tenminste als je nog centjes over hebt. Door de inflatie op jaarbasis verliest je geld 1,52% op jaarbasis.

 • PASCAL DREESEN

  Gedeeld door het aantal Belgen met een loon=?

 • Lia Schuijt

  Spaargeld wat is dat. Blij dat t vakantiegeld binnen is kunnen we weer wat zware facturen betalen aangezien electra nu ook al goed is en gas ook

 • Yvan Lissens

  Van mij zal het niet zijn, ik kan eventueel een vijftal maanden onverwachte werkloosheid overbruggen, maar dan zijn de spaarcenten ook op.

 • Gaston Batsleer

  Als we rekenen aan 7 miljoen werkende Belgen, dan heeft ieder ca. 37.000,-euro op zijn spaarrekening. Aangezien er velen zijn (gezinnen, alleenstaanden, ...) die amper 10.000 euro spaargeld hebben, zijn er velen die het tienvoud hebben = 370000,-euro of meer