Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Belgen gaven bijna 3 miljard euro online uit in eerste kwartaal

De Belgen hebben van januari tot en met maart bijna 42 miljoen online aankopen gedaan. Daarbij gaven ze 2,84 miljard euro uit, zo moet  blijken uit cijfers van BeCommerce, dat de onlinehandelaars verenigt.

7 reacties

 • Vital Verstraten

  1 jaar geleden
  Als de overheid geen rekening houd met de werkmens en vooral de alleenstaande, wel dan maak ik ook mijn rekening en koop waar het het goedkoopste is. Ik geef al 53 procent van mijn loon af aan de staat, en dan afgescheept worden met een schamel pensioen, en de pensioenhervorming , lees inlevering, moet nog kopen. Nee, ik maak mijn rekening en hou geen rekening met de rest aangezien zij ook geen rekening met de burger houden.
 • marc van de poel

  1 jaar geleden
  Geen éne online cent van mij. Ik geloof in de (kleine) Belgische zelfstandige. Al kost dat een centje meer. Maar als je op het eind de rekening maakt, zal dat steeds voordeliger uitkomen. Of denken de online-kopers, dat de negatieve handelsbalans en de giga begrotingstekorten door China of Nederland worden geregulariseerd? Dus ze hebben even voordeel. Best om dat voordeel even op te sparen, tot de belastingbrief in de brievenbus valt.
 • Johny vanderlinden

  1 jaar geleden
  Dat ze het gratis terug sturen eens afschaffen, zal al veel minder besteld worden.
 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Als er niets bijkomt van loon al jaren dan ben ik verplicht online aan te kopen. Het bespaart me brandstof en boetes en vooral tijd voor mezelf. De verkoper in de winkel word opgeleid je dingen te verkopen die je eigenlijk niet wil. Jobs verdwijnen toch zowieso
 • piet devlieger

  1 jaar geleden
  Ik koop nooit iets online maar als ik zo hoor over de veel lagere prijzen online en het gemak om alles thuisbezorgd te krijgen dan kan ik me wel voorstellen dat er daar velen (met reden) gebruik van maken. Maar als je werkelijk advies nodig hebt bij iets dat je aankoopt dan ben je beter af in de winkel zelf - hoewel dat advies ook niet altijd adequaat is. Ik vrees dat het aantal gewone (dure) handelaars nog heel sterk zal inkrimpen, met alle gevolgen vandien : leegstand in zombiesteden e.d.

Geld