Belg was nooit rijker: netto financieel vermogen van 1.089,9 miljard euro

Beeld ter illustratie.
Getty Images/Cultura RF Beeld ter illustratie.
Het netto financieel vermogen van de particulieren - de financiële activa min de leningen - is in het derde kwartaal gestegen met 14,5 miljard euro tot 1.089,9 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.

De financiële activa stegen in het derde kwartaal tot 1.390,4 miljard euro. Er was vooral een groei in verzekeringsproducten, beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde aandelen en deelnemingen en beleggingsfondsen.

Ook de financiële verplichtingen (alle leningen) van de particulieren stegen, met 3,3 miljard euro tot 300,5 miljard euro. Voornamelijk de hypothecaire kredieten (+3,9 miljard euro) namen toe. 
125 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raul mechelen

  Waarom zijn er dan voedselbanken? Als de mensen rijk zijn waarom lenen bij de banken? Is het daarom dat hier alles stijgt? Omdat hier allemaal miljonairs wonen? Pure bedrog! Hier is armoede, belgie is virtueel failliet,hier leven de mensen om de taxen te betalen: 100 euro's verdienen en 64 euro's aan de staat geven?

 • Piet Vanderhaagt

  Er is toch ongeveer 50 euro van mij bij, ben ik dan rijk ? Ik denk het niet. Ik ben wel gelukkig dat ik elke maand toch net toekom om alle rekeningen te betalen. Vele Belgen slagen daar niet of nauwelijks in. Zijn diegenen die dan bijdragen aan dat hoge bedrag gelukkig, of willen die steeds meer ?...

 • Bob Fréson

  Ja, der zijn veel miljonairs en miljardairs, maar het geld zit wel in verkeerde handen, anders zou er ook zo geen armoede zijn onder onze bevolking. De armen betalen zich blauw aan belastingen allerhande, en de rijken zijn belasting vrij, of zorgen toch dat ze er tussen uit glippen via allerhande omwegen en oplichterijen.

 • Frankie Albert Goethals

  Waarom die opwinding? Met cijfers kan je alles bewijzen. Het hangt alleen af wat je wil aantonen en bereiken. Wie zich wil ergeren kan dat dus. Alleen wat is rijk? Een goede gezondheid lijkt mij meer rijkdom dan een extra % op mijn vermogen. Het feit dat je dit kunt lezen en reageren is al een vorm van rijkdom. Misschien tijd om iets minder materialistisch te zijn in het leven!

 • Wendy Vandereyken

  Ja, maar hoe is die rijkdom verdeeld ?