(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock

Belg spaart lustig voort: voor het eerst meer geld op zichtrekeningen dan op spaarboekjes

Een nieuwe maand, een nieuw record aan spaargeld, zo leren de nieuwste cijfers van de Nationale Bank. In mei stond er 289,46 miljard euro geparkeerd op de gereglementeerde spaarboekjes. Dat is ruim 4 miljard euro meer dan de maand voordien. Er staat nu ook meer geld op de zichtrekeningen dan op de spaarboekjes.

19 reacties

 • Johan Vancaneghem

  3 jaar geleden
  T-rekeningen in een bepaalde munt, (debet, credit) die aan identiteiten hangen, worden als 'democratisch' bestempeld als ze hoge waardes hebben. Daar vechten de Bitcoin en andere munten tegen. Ben toch blij dat €, $, etc... hun structuur nog niet verloren hebben qua vertrouwen, eigenlijk is dat een chaos waar niemand op zit te wachten.
 • Tim Peeters

  3 jaar geleden
  Beste Gino deze sector gaat ook zeer harde klappen krijgen.woningen zijn (zogezegd) blijven stijgen omdat lenen veel te goedkoop was anders waren ze allang gekelderd.als iedereen zich tegelijk op een markt stort blijf er dan vanaf.dit ga je wel nooit lezen in dit soort van media.gewoon gezond verstand gebruiken.
 • Kris Kras

  3 jaar geleden
  Veel mensen leggen een reserve aan voor de aankoop van een woning, een auto , de oude dag. En de bedragen die daarvoor nodig zijn vergen jaren toegewijd sparen. Wij hebben niet zoals onze politici geld om te smijten.
 • Carin Desmet

  3 jaar geleden
  Moet niet vragen hoe ze onze rekening controleren... van vele staat hun vakantie geld erop en geen vakantie nemen... en waarom nog op spaarboekje brengt niks op in tegenstelling moet nog bij betalen...
 • Davy Joos

  3 jaar geleden
  Dat is het vakantiegeld dat geparkeerd staat voor de afrekening van de belastingen.
 1. Jorien (33) en Robby (35) koken voor 132 euro per week: “Door deze simpele bewaartruc blijven mijn groenten enkele dagen tot weken langer goed”
  PREMIUM

  Jorien (33) en Robby (35) koken voor 132 euro per week: “Door deze simpele bewaartruc blijven mijn groenten enkele dagen tot weken langer goed”

  De vraag ‘wat eten we vandaag’ vult elk gezin anders in. HLN Eten kijkt elke week in de koelkast en de portemonnee van een gezin om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Jorien (33) en haar verloofde Robby (35) die aan ‘shelf cooking’ doen. “Niets uit onze koel- of voorraadkast gaat verloren”, vertelt Jorien. Hoe pakken ze dat aan? En welke bespaartips helpen hen uit de nood bij het winkelen?
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.