Alleen de consumentenkredieten voor onroerende doeleinden, met name voor renovatie, zijn gestegen. (Illustratiefoto)
Volledig scherm
Alleen de consumentenkredieten voor onroerende doeleinden, met name voor renovatie, zijn gestegen. (Illustratiefoto) © BART MAAT

Belg kiest minder voor lening op afbetaling in 2021

De markt van het consumentenkrediet in België had in 2021 nog altijd te lijden onder de coronacrisis. Het aantal kredieten op afbetaling lag vorig jaar 5 procent onder het niveau van 2020 en zelfs 21 procent lager dan het niveau van 2019, voor er sprake was van corona. Dat blijkt uit jaarcijfers van de Beroepsvereniging van het Krediet, die gepubliceerd werden door Febelfin. Positief is dat de achterstallige betalingen ook afnemen.

8 reacties

 • Dirk Verschoore

  4 maanden geleden
  en dan zegt Vlaanderen dat je als consument tal van renteloze leningen kan krijgen om je woning CO2 neutraal te maken. Een renteloze lening is ook een lening en dient uiteraard afbetaald te worden. Maar met de gestegen levensduurte kunnen veel gezinnen geen bijkomende afbetaling erbij nemen. Renteloos of niet. Op is op dat ze daar in Brussel eens wakker worden
 • Leo Legrelle

  4 maanden geleden
  Pers de mensen nog wat meer uit. Sla zowat alles nog wat meer op, gaat men dan verwachten dat we met zijn allen nog meer geld aan andere dingen gaat spenderen? Denk het niet. Onze lonen stijgen niet mee. En wat de autoleningen betreft, die worden ook al pokkeduur als je ziet naar de huidige prijzen van nieuwe wagens of dure EV's. Om maar te zwijgen van de energieprijzen. Uitgemolken voel ik me, maar ik maak wel de Staat heel gelukkig. Een zeer schrale troost moet ik zeggen.
 • Rudy Van Daele

  5 maanden geleden
  middenklas zwemt nog steeds in 't geld, moeten we dit nu serieus nemen?
 • Emi Hergersberg

  5 maanden geleden
  wij vertrouwen de banken voor geen sikkepit meer. Je kan beter zoals de mensen vroeger onder elkaar lenen en solidair worden.
 • Dirk Verschoore

  5 maanden geleden
  Onze energievoorschorten zijn op zich al een hoge afbetaling

Geld