Bouwwerf in Israël (illustratiebeeld).
Volledig scherm
Bouwwerf in Israël (illustratiebeeld). © REUTERS

Belfius over 11.11.11-onderzoek naar investeringen Israëlische nederzettingen: “Investeringen en financieringen voldoen aan VN-normen”

Voor Belfius en haar vermogensbeheerder Candriam is het respect voor mensenrechten van het grootste belang en maakt het een belangrijk deel uit van de analyse van de bedrijven waarin ze investeren. Dat zegt de bank in een reactie op een onderzoek van 11.11.11 en FairFin waaruit blijkt dat ze investeert in bedrijven die actief zijn in Israëlische nederzettingen die illegaal gevestigd zijn in de bezette Palestijnse gebieden.

  1. Nieuw op 1 april: btw op gas en elektriciteit definitief op 6 procent, "recht op deconnectie" van werknemers

    Nieuw op 1 april: btw op gas en elektrici­teit definitief op 6 procent, "recht op deconnec­tie" van werknemers

    Op 1 april treden er weer een hele rist veranderingen in voege. Die hebben ook een impact op uw portefeuille. Zo bedraagt de btw op gas en elektriciteit vanaf 1 april definitief 6 procent en wordt de premie voor een thuisbatterij geschrapt. Daarnaast moeten ondernemingen met minstens twintig werknemers vanaf 1 april afspraken hebben gemaakt over het recht op deconnectie van de medewerkers. Het gaat dan om het recht om offline of onbereikbaar te zijn buiten de werkuren. Een overzicht.