Pascal Paepen vertelt hoe traaggroeiende bedrijven je meer voordeel kunnen opleveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Pascal Paepen vertelt hoe traaggroeiende bedrijven je meer voordeel kunnen opleveren. © Steven Richardson

“Beleggers switchen maar beter van groei naar waarde”: zo haal je nog een mooi rendement in onzekere tijden

De afgelopen jaren maakten de groeiaandelen het mooie weer op de beurs. Dat zijn aandelen van bedrijven die een bovengemiddelde omzet- en winstgroei realiseren. Maar dit jaar lijkt een einde te zijn gekomen aan ‘the sky is the limit’-mentaliteit van beleggers. Onze geldexpert Pascal Paepen is van mening dat je als belegger dan maar beter het geweer van schouder verandert. Hij geeft concrete tips hoe je daarbij te werk kan gaan.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Elia zet gezinnen in om elektriciteitsnet “in evenwicht te houden” met korte afschakelingen

  Elia zet gezinnen in om elektrici­teits­net “in evenwicht te houden” met korte afschake­lin­gen

  Hoogspanningsnetbeheerder Elia gaat een proefproject uitbreiden waarbij de eindgebruiker helpt om het net in evenwicht te houden. Productie en verbruik moeten steeds gelijk zijn, en dus komt er in tijden van toenemende productie van zonne- en windenergie een grotere evenwichtsoefening bij kijken. Via het proefproject worden apparaten zoals een warmtepomp bijvoorbeeld afgeschakeld als er veel vraag naar stroom is.

Geld