Bitcoins zijn, in tegenstelling tot wat hierboven wordt afgebeeld, munten die enkel virtueel bestaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Bitcoins zijn, in tegenstelling tot wat hierboven wordt afgebeeld, munten die enkel virtueel bestaan. © REUTERS

Beleggers over hun vertrouwen in de bitcoin: “Dit is mijn stukje van een Van Gogh”

Wat is dat toch met die bitcoin? Het jaar was nog maar een week oud toen de virtuele munt even door de grens van 40.000 dollar brak. Jonge beleggers van het eerste uur zagen hun vertrouwen gesterkt en noemen het “goud op steroïden”. “Mijn zoontje zegt al: doe maar wat stukjes bitcoin voor kerst.” Maar weinig specialisten steken hun handen ervoor in het vuur: “Zij speculeren op het einde van de wereld.”

21 reacties

 • Jean Van den Bosch

  5 dagen geleden
  Bitcoin is (gebakken) lucht, uitgevonden door een Japanner die een limiet had ingesteld van maximaal 40.000 bitcoins. Je kan NU nog enkel fracties van een bitcoin kopen. De EU is ook gebakken lucht, de Euro wordt door NIETS gedekt. Landen als Rusland, China, India proberen (en slagen erin) massaal goud aan te kopen om hun geld te af te dekken. De vraag is wat is het beste goud of bitcoin?
 • Serge Missine

  7 dagen geleden
  David Hermans: ik moet u toch tegenspreken, banken als de HSBC hebben massaal geld wit gewassen en er goedkoop vanaf gekomen... Voor u uitspraken doet beter eens in het verleden graven...
 • Lennert Van Lancker

  1 week geleden
  Centrale banken en geprint geld zijn het probleem, niet bitcoin.
 • Alain Terrieur

  1 week geleden
  Ik weet maar 1 ding: ik ben 2 maanden geleden voorzichtig ingestapt met 250 euro Bitcoin, 250 euro Litecoin en 250 euro Ethereum, en alle 3 zijn ondertussen meer dan verdubbeld. Mijn 750 euro instap is nu al ruim 1600 euro waard. Stilaan tijd om winst te pakken, denk ik. Ik speel ook regelmatig op online casino's waar ik vaak ook dezelfde winst maak, maar vaak de fout maak uiteindelijk alles weer te vergokken.
 • Andy De Schieter

  1 week geleden
  Politiekers en bankiers willen altijd aan ons geld kunnen natuurlijk. Die huiveren er van als ze geen successiebelasting op bitcoins kunnen eisen.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw

Geld