Beleggen in garages en ondergrondse parkeerplaatsen populairder dan ooit

Voor deze garagebox in de Hoedenmakersstraat in Brugge, op 300 meter van de Markt, betaalde je in 2014 al snel 55.000 euro
RV Voor deze garagebox in de Hoedenmakersstraat in Brugge, op 300 meter van de Markt, betaalde je in 2014 al snel 55.000 euro
Wilt u dat uw spaargeld meer opbrengt? Denk er dan eens over na om te investeren in garages of ondergrondse parkeerplaatsen. De prijs ervan is in vijf jaar tijd even snel gestegen als die van appartementen - of plus 7,5 procent. Zo staat in De Standaard te lezen. 

Gemiddeld kostte een garage in ons land vorig jaar 28.655 euro, in de kustgemeenten 41.852 euro. Wie nu op zoek gaat naar een staanplaats in steden als Gent of Antwerpen, ziet op immosites vaak prijzen die oplopen tot 50.000 euro, aan de kust zijn zelfs garages te vinden voor het dubbele. De prijzen zitten vooral in grote steden in de lift omdat die vaker de auto willen bannen uit het centrum. Heel wat vastgoedkantoren springen nu al mee op de kar en prijzen actief garages aan. "Afhankelijk van de ligging bedraagt het rendement van garages 3 tot 5 procent. Er is heel veel interesse voor omdat je al met een kleiner bedrag voldoende hebt om te investeren", klinkt het bij de koepel van makelaars. 

Als je een garage koopt, moet je er wel rekening mee houden dat je ook notariskosten dient te betalen en registratierechten. Bovendien wordt op garages ook onroerende voorheffing geheven.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik lagrou

  eigen garage al de rest eens dat wat nodig hebt zal niks bijkrijgen Zelfs verhoogde tegemoetkoming kwijt raken om iets te veel inkomsten @m Vermeulen zakken vullen van laag tot hoog spijtig genoeg!!

 • Dorine Dupon

  Ze moesten eens weten hoeveel er in een garagebox 'wonen'.

 • Stefanie van Dijk

  Als het in de krant staat is er al geen winst meer mee te halen, de vastgoedbranche heeft hier zijn slag al geslagen, de kruimels zijn voor wie er in trapt

 • Sven Thysmans

  Verstandig, nu de zelfrijdende wagens reeds een feit zijn... Binnenkort deelt iedereen een wagen die je komt oppikken en afzetten..

 • Pat Jeurissen

  Johan, Te voet naar het werk en dan blijft de auto in de garage, goede investering. :)