Beleggen in ETF’s is populair: wat zijn de voor- en nadelen in vergelijking met klassieke beleggingsfondsen?
Volledig scherm
Beleggen in ETF’s is populair: wat zijn de voor- en nadelen in vergelijking met klassieke beleggingsfondsen? © ThinkStock

Beleggen in ETF’s is populair: wat zijn de voor- en nadelen in vergelijking met klassieke beleggingsfondsen?

Spaargids.beBeleggen in ETF’s wint razendsnel aan populariteit. Almaar meer mensen investeren in dergelijke ‘trackers’ die de prestatie van de beursindex volgen. Wat zijn ETF’s precies? Welke voordelen bieden ze ten opzichte van klassieke beleggingsfondsen? En zijn er ook valkuilen? Spaargids.be vroeg het aan Marijn Deschrevel, communicatieadviseur van Bolero en Corentin Scavée CFO bij Easyvest. 

  1. In de echte wereld is het afwachten, maar virtueel crasht de vastgoedmarkt: “Eén platform kent zelfs een verlies van 96 procent ten opzichte van de hoogdagen”

    In de echte wereld is het afwachten, maar virtueel crasht de vastgoed­markt: “Eén platform kent zelfs een verlies van 96 procent ten opzichte van de hoogdagen”

    In België kijkt iedereen angstvallig uit naar een daling van de vastgoedprijzen, maar het zijn de prijzen van virtueel vastgoed die momenteel de dieperik in gaan. In de zogeheten ‘metaverse’ zijn de handelsvolumes in vastgoed nog maar een fractie van wat ze ooit waren. Toch blijft de virtuele vastgoedmarkt zijn potentieel behouden en blijft Meta, het vroegere Facebook, geld pompen in de virtuele wereld.

Geld