(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Belastingdruk nergens zo hoog als in België, volgens nieuwste OESO-ranking

Ook in het nieuwste rapport over de belastingdruk op lonen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijft België de kroon spannen. Ons land noteert, bij de singles, vergeleken met een jaar eerder wel één van de relatief forsere dalingen onder de 37 OESO-lidstaten. Door de coronapandemie en de bijhorende steunmaatregelen nam de belastingdruk in de meeste landen af.

51 reacties

 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Belgen staat in verschillende ranking ver aan de kop.Ook in klagen staat de Belg aan de kop.Niet minder dan 300 miljard op spaarrekeningen ,78% een eigen huis maar klagen en klagen.Restaurants vol ,terrassen vol,Zaventem tijdens verlof vol,24% heeft zelfs een 2 de woning aan de kust en maar klagen,wat denk je wat vadertje Staat daarover denkt?. Misschien toch maar tevreden zijn met 0.40% opslag en de index(als ze niet oversprin-gen).
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  En dan maar foeteren dat mensen meer dan 0,4% opslag durven vragen. Dit zijn geen belastingen meer, dit is financiële onteigening. Helemaal ontnuchterend wordt het wanneer je de welzijnsindex erlangs legt en de dienstverlening van de staat. Dan staat België plots helemaal niet meer op de eerste plaats. Zelfs niet meer in de top 10. Het is vooral die wanverhouding die voor heel veel frustratie zorgt. Veel betalen, nog tot daaraan toe, als je waar voor je geld krijgt.
 • Voornaam Achternaam

  2 jaar geleden
  En het opperhoofd van de CD&V vindt dat er nog wel een extra belasting bij kan. Hoe hoog kan iemand in een ivoren toren zitten?
 • Stefanie van Dijk

  2 jaar geleden
  Ieder jaar kan dit artikel terug afgestoft worden, wanneer gebeurt er eens wat aan!
 • Carlos Matos

  2 jaar geleden
  en wat krijgen we er voor terug? een leger politiekers en meer vzw's dan leden...