Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Bedrijven knoeien met activiteiten om coronapremie te krijgen

Vorig jaar hebben meer dan 44.000 bedrijven en eenmanszaken een andere bedrijfsactiviteit opgegeven, waardoor ze opeens coronapremies konden aanvragen. Ook 6.353 'spookbedrijven', die al jaren geen echte bedrijfsactiviteiten meer uitoefenen, deden dat. Dat schrijft De Tijd zaterdag.

165 reacties

 • René Verhoeven

  1 maand geleden
  Jan Geens, is de discussie dan niet een beetje correct? Diegenen die kunnen foefelen zijn de zelfstandigen, waarmee ik niet zeg dat ze allemaal foefelen, maar er zitten er veel bij omdat ze de mogelijkheid hebben. Diegenen die niet kunnen foefelen zijn de werknemers, alles staat bekend en is al eerder doorgegeven aan de staat voordat we het zelf krijgen. Het egoïstische antwoord van zelfstandigen hierop is altijd, word dan ook zelfstandige, maar daarmee is die ongelijkheid niet opgelost.
 • Wilfried Selders

  1 maand geleden
  ik ken hier in de buurt een cafe dat het beste jaar ooit draait zonder open te zijn! met normaal amper een handvol klanten maakt je niet bepaald hoge omzetcijfers maar met de premies van staatswege heeft die nu een riant vast inkomen!
 • Andy Staelens

  1 maand geleden
  België en dan vooral Vlaanderen is corrupter dan Italië ooit geweest is. Voor de rest zijn we overal de laatste, traagste, duurste, maar in corruptie en gefoefel zijn we de absolute wereldkampioen. We mogen er fier op zijn.
 • jan geens

  1 maand geleden
  Dit zou hooguit een discussie mogen zijn tussen mensen die foefelen en niet . Niet tussen zelfstandigen en loontrekkers ... immers zonder zelfstandigen ook geen loontrekkers hoor .
 • Ronny Gyles

  1 maand geleden
  Serieuze boetes opleggen, opgevraagde steun x4 bijvoorbeeld. Eigen schuld, dikke bult,
 1. Chipmaker TSMC profiteert van wereldwijd tekort aan chips
  1

  Chipmaker TSMC profiteert van wereldwijd tekort aan chips

  De Taiwanese chipfabrikant Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van de wereldwijde schaarste aan chips en een verrassend sterke winststijging geboekt. Dankzij de sterke vraag van autofabrikanten, pc-leveranciers en vele andere industrieën naar de momenteel moeilijk verkrijgbare chips, steeg de winst in het eerste kwartaal met bijna een vijfde tot 140 miljard Taiwanese dollar (4,1 miljard euro). Dat maakt TSMC donderdag bekend.
 1. Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"
  Play

  Kaap van 2 miljoen gevacci­neer­de Belgen gerond: "Heb meteen een afspraak gemaakt, hoe vlugger hoe beter"

 2. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

Geld