Banken kunnen momenteel niet detecteren als het rekeningnummer niet overeenstemt met de leverancier aan wie de opdrachtgever denkt te betalen.
Volledig scherm
Banken kunnen momenteel niet detecteren als het rekeningnummer niet overeenstemt met de leverancier aan wie de opdrachtgever denkt te betalen. © BELGA

Banken werken aan koppeling naam en rekeningnummer tegen factuurfraude

De Belgische banken werken aan een systeem tegen factuurfraude waarbij gecontroleerd wordt of de ingevoerde naam bij het rekeningnummer op een overschrijving hoort. Dat meldt bankenfederatie Febelfin.

7 reacties

 • lars vandenberge

  1 maand geleden
  Wordt hoog tijd
 • Stefanie van Dijk

  1 maand geleden
  Erika, rekeningnummer en begunstigde staan gewoon op de factuur vermeld, en als je dan een melding krijgt dat de 2 niet overeen komen dan is stap 1 heb ik het goed overgenomen en zo ja stap 2 stop de handeling en ga informeren bij de begunstigde of ze je wel echt een factuur hebben gestuurd. Ik snap zelfs niet dat ze hier nu pas mee komen; zou ook 'gewone' fouten met overschrijvingen tegengaan want 1 nummertje verkeerd en het geld ligt bij iemand anders en zie het dan maar terug te krijgen
 • Yvan Lissens

  1 maand geleden
  Goed initiatief.
 • Gilbert Rodts

  1 maand geleden
  Schieten ze wakker ? Is toch maar normaal dat dit zo moet gebeuren .
 • Erika De neef

  1 maand geleden
  Dom initiatief want bij vele facturen staat is de naam van de rekening niet de commerciele naam en dan is het wel zoeken. Bekijk maar eens als je online betaald hoe vaak je moet achter halen over wat het gaat. Is goed bedoelt maar zal meer paniek veroorzaken dan het probleem oplossen (typo's). Beter eens werken aan het recupereren van het geld op die fraudeuleze bankrekeningnummers.

Geld