Bancontact urenlang verstoord deze ochtend

Panne ondertussen verholpen, Worldline onderzoekt oorzaak

Photo News
Mensen die vanochtend betalingen wilden uitvoeren met Bancontact, hebben daarbij mogelijk problemen ondervonden. Worldline, dat het systeem voor het elektronisch betaalverkeer beheert, bevestigt dat het betaalverkeer verstoord was tussen 5 uur en 9.25 uur.

Niet alle betalingen met de bankkaart waren onmogelijk, maar bepaalde transacties konden niet uitgevoerd worden, zegt Worldline-woordvoerster Sandrine van der Ghinst. Geldafhalingen aan de automaten en betalingen met kredietkaarten waren wel mogelijk. “We volgen de situatie van nabij op en verontschuldigen ons voor het ongemak”, aldus de woordvoerster.

De storing was niet beperkt tot een bepaald gebied, maar was algemeen. Het probleem werd ondertussen verholpen. Volgens Worldline lag de oorzaak bij “een micro-release uitgevoerd in het kader van de continue update van onze systemen”. “De storingen die zich deze ochtend voordeden waren een zijdelings effect van deze release.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jovanni van wijnendaele

    Sommige bankautomaten werken nog op windows 98, bij Ing ging it'ers staken omdat ze niet meer verantwoordelijk wouden zijn voor systemen die nog draaiden op windows 7... Zo raar dat dit gebeurd