Woon je in een stad? Dan betaal je een stuk meer voor je autoverzekering.
Volledig scherm
Woon je in een stad? Dan betaal je een stuk meer voor je autoverzekering. © Getty Images/Maskot

Autoverzekering fors duurder voor wie in een stad woont

Independer.beHoe komt het dat een autoverzekering veel duurder is voor iemand die in de stad woont dan voor iemand in een landelijke gemeente? Is dat altijd het geval? En hoe vind je als stadsbewoner een betaalbare premie? Independer.be licht toe. 

 1. Geef de fiscus geen cadeautjes: onze fiscaal expert helpt je jouw belastingaangifte in te vullen
  PREMIUM

  Geef de fiscus geen cadeautjes: onze fiscaal expert helpt je jouw belasting­aan­gif­te in te vullen

  Wie krijgt er géén punthoofd van het invullen van zijn belastingaangifte? Of van het nakijken ervan: de door de fiscus vooraf ingevulde gegevens bevatten vaak fouten. Gelukkig staat ook dit jaar onze fiscaal expert Michel Maus je bij. Hij helpt je bij het invullen van je aangifte, van het eerste vak tot het laatste: waar moet je winsten uit bitcoins aangeven? Of bij welke codes moet je zeker checken of ze correct zijn ingevuld? Lees het hier.
 2. Europa geeft België budgettaire ademruimte, maar tikt ons land ook op de vingers
  20

  Europa geeft België budgettai­re ademruimte, maar tikt ons land ook op de vingers

  De Europese Commissie geeft België en de andere lidstaten van de EU een jaar langer budgettaire ademruimte. Na de coronapandemie zijn het nu de oorlog in Oekraïne, de hoge energieprijzen en aanhoudende verstoring van de toeleveringsketens die de Commissie doen beslissen om de strikte begrotingsregels in het vriesvak te stoppen. Toch is het dagelijks bestuur van de Europese Unie scherp in zijn rapport van ons land.

Geld