Geen kopzorgen of alles zelf in de hand? Zo hak je de knoop door tussen leasen en kopen.
Volledig scherm
Geen kopzorgen of alles zelf in de hand? Zo hak je de knoop door tussen leasen en kopen. © Getty Images

Auto kopen of leasen? De plus- en minpunten op een rij gezet

IndependerEen wagen kopen en goed onderhouden kost behoorlijk wat geld en tijd. Daarom loont het, ook als particulier, de moeite om zowel een offerte te vragen voor een autolening als voor een leasingformule. Maar waarin zit het verschil precies? Independer.be legt uit.

 1. Wie knap is, verdient tot 20% meer: “Werkgevers zien hen als zelfzeker, slim en communicatief”
  PREMIUM

  Wie knap is, verdient tot 20% meer: “Werkgevers zien hen als zelfzeker, slim en communica­tief”

  Sollicitanten met een tattoo zijn niet in trek bij werkgevers, bleek gisteren uit een experiment van Dina Tersago met haar ploeg van Ze Zeggen Dat op VTM. Onze werkexpert Stijn Baert, die het experiment mee opvolgde, was niet helemáál verrast. Internationaal onderzoek toont immers aan dat je voorkomen een behoorlijke invloed heeft op je kansen op de arbeidsmarkt. Hij geeft tips uit de wetenschap voor sollicitanten wiens looks niet hun grootste troef zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.