Amerikaanse wint 560 miljoen dollar, maar wil anoniem blijven. En dat blijkt een probleem

De kans om de jackpot te winnen is microscopisch klein.
EPA De kans om de jackpot te winnen is microscopisch klein.
Een Amerikaanse die 560 miljoen dollar gewonnen heeft met de loterij, zit met een serieus probleem. Doordat ze op het ticket haar naam schreef, dreigt die bekendgemaakt te worden. Dat ziet ze echter niet zitten. Ze is haar prijs dan ook nog niet gaan ophalen.

Het winnende Powerball-biljet ter waarde van 559,7 miljoen dollar werd vorige maand verkocht in de Reed's Ferry Market in Merrimack. Het is een van de grootste jackpots ooit die in Amerika zijn gewonnen. De vrouw had anoniem kunnen blijven als ze op het lotje de naam van een stichting had vermeld. Maar dat wist ze niet toen ze ontdekte dat ze gewonnen had. Ze volgde gewoon de instructies op de website van de loterij en ondertekende het biljet. Want met een biljet dat niet ondertekend is, kan je ook geen prijs ophalen. 

Het probleem is dat ze de naam nu niet meer kan veranderen. “Elke wijziging die nu aan het lottobiljet gebeurt, zorgt ervoor dat het niet meer geldig is”, stelt de loterij. “Dat zijn onze eigen regels en die moeten we volgen.” De vrouw stapt nu naar de rechtbank. Ze hoopt zo te kunnen afdwingen dat ze anoniem kan blijven.

Veiligheid

"De winnares is een oude inwoner van New Hampshire en een geëngageerd lid van de gemeenschap", zegt haar advocaat. "Ze wil dit werk kunnen blijven doen, en wil ook de vrijheid hebben om een ​​supermarkt binnen te lopen of evenement bij te wonen zonder bekend te zijn als de winnaar van een half miljard dollar. Ze wil ook een deel schenken aan een liefdadigheidsinstelling. En ze vreest dat de bekendmaking van haar naam kan leiden tot veiligheidsproblemen."

De zaak komt een eerste keer voor de rechtbank op 21 februari. Zolang ze haar prijs niet gaat innen, zou de vrouw al zo’n 50.000 euro per dag verliezen aan intrest.

In deze zaak werd het winnende biljet verkocht.
AP In deze zaak werd het winnende biljet verkocht.30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk depuydt

  @Leo Duym, met zo een bedrag krijg je gemakkelijk 3,5 % hoor !

 • rik lagrou

  acteurs kunnen onherkenbaar gemaakt worden Dit toch niet moeilijk om zich zodanig voor te stellen Waarom denken die daar niet aan of zelfs de loterij of kranten Velen die onbekend wensen lopen zo rond //denk dat die bekende mensen niet naar winkelcentra gaan Zonder lastig gevallen worden die doen pruik ++++

 • Febe Chapin

  Dat is een doodsvonnis, geen winst.

 • Leo Duym

  50.000€ per dag verlies aan interest? Stel dat ze 1% netto krijgt, dat is 5,6 miljoen euro per jaar. 5.600.000/365=15.342€ per dag.

 • Christine Laevers

  Waarom maken die loterij-maatschappijen die zeer hoge te winnen bedragen niet kleiner zodat er meer mensen winnen. Duizenden mensen zouden superblij zijn met 20.000 euro.