ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Ambtenarenweddes en uitkeringen stijgen wellicht twee keer in één jaar

De spilindex dreigt binnen het jaar nog eens te worden overschreden. Dat verwacht het Federaal Planbureau. Voor de schatkist betekent dat extra uitgaven voor uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes. Die stijgen in september en oktober al, en wellicht midden volgend jaar nog een keer.

132 reacties

 • karel kockx

  3 maanden geleden
  Als je met een Porsche rijd betaal je een veel hogere jaarlijkse rijbelasting, toch krijg je geen betere wegen infrastructuur, iedereen gelijk. Dus ook het pensioen moet gewoon gelijk zijn met minieme verschillen weliswaar, uiteindelijk betaald de huidige werkende klasse. het systeem is totaal scheefgetrokken met een groot voordeel voor een bepaalde groep, en een nadeel voor een nog grotere groep.
 • Eduard Dierckx

  3 maanden geleden
  Het pensioen systeem en de rest van de sociale zekerheid dateert uit de gouden jaren '60 en '70 Dat dit niet meer relevant is met de veranderde economische situatie is duidelijk. Ambtenaar of niet we worden door de belastingen nog steeds als schapen geschoren. De pensioenen zijn hongerlonen terwijl miljoenen euro's uitbetaald worden in het buitenland aan kindergeld, stempelaars, werkweigeraars en dergelijke. Stop eerst eens met dat DAN kunnen de laagste pensioenen verhoogd worden.
 • Jean Donny

  3 maanden geleden
  Het huidige systeem van indexering, is uitgehold en maakt de rijken rijker en de armen armer, pure discriminatie.
 • Domien Vanstreels

  3 maanden geleden
  Systeem gelijk amerika geen werk geen geld direct gedaan met sinterklaas spelen ... dit systeem word onbetaalbaar ...
 • Benny Deridder

  3 maanden geleden
  De prijsstijging van brandstof is voor elke firmanamen bezitter een vorm van loonsopslag, hoort men die ook klagen dan ?
 1. Vlaamse Energieleverancier vraagt faillissement aan: “Extreme energieprijzen waren niet te voorzien”
  Play

  Vlaamse Energiele­ve­ran­cier vraagt faillisse­ment aan: “Extreme energie­prij­zen waren niet te voorzien”

  De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. Dat werd bevestigd aan VTM Nieuws. Het bedrijf bood hele lage tarieven voor groene stroom en gas aan, maar kan dat door de hoge energieprijzen van de voorbije maanden financieel niet langer aan. “Die extreme situatie was niet te voorzien", luidt de uitleg van CEO Stijn Lenaerts. De bevoorrading komt niet in het gedrang, maar energiespecialist Kristof De Paepe raadt klanten toch aan om zo snel mogelijk een nieuwe (en dus duurdere) leverancier uit te kiezen. Lees hier wat u best doet als u een van de ruim 70.000 klanten bent. De Vlaamse energieregulator VREG stelde ook een lijst op met veelgestelde vragen en antwoorden.

Geld