Hannelise Boerjan werkt bij de FOD Financiën.
Volledig scherm
PREMIUM
Hannelise Boerjan werkt bij de FOD Financiën. © Steven Richardson

Ambtenaar Hannelise (28) kocht recent een eigen appartementje: “De vele voordelen die een ambtenaar krijgt, zijn ook de banken niet ontgaan”

Hannelise Boerjan (28) woont in Anderlecht, maar komt oorspronkelijk uit Hasselt. Na een korte omweg werkt ze nu al 2,5 jaar voor de FOD Financiën op de dienst Employer Branding. Ze geeft ons inzicht in haar ambtenaarsloon. “Per week geef ik mezelf zo’n 200 euro om vrij uit te geven aan boodschappen, kleren of etentjes, maar meestal kom ik daar zelfs niet aan.”

  1. Van de 10 minutenregel tot een douchetimer en ontbijten als een keizer: deze kleine bespaaracties schelen een hoop in je budget
    PREMIUM

    Van de 10 minutenre­gel tot een doucheti­mer en ontbijten als een keizer: deze kleine bespaarac­ties schelen een hoop in je budget

    Er zijn vele manieren om geld te besparen in je huishouden en de ‘kleintjes’ worden daarbij vaak vergeten. Acties om op energie, water, eten en vervoer te besparen kunnen soms heel simpel zijn: “Door het deksel op de pan te laten, win je bijvoorbeeld al 30 euro per jaar.” Budgetexpert Sara Van Wesenbeeck lijst een reeks eenvoudige budgetacties voor je op.

Geld