Amy Gille werkte als ambtenaar maar besloot te kiezen voor het zelfstandigenbestaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Amy Gille werkte als ambtenaar maar besloot te kiezen voor het zelfstandigenbestaan. © Steven Richardson

Ambtenaar Amy (45) werd ondernemer: “Maandelijks kan ik gemiddeld zo’n 8.000 euro factureren voor 30 à 35 uur werken per week”

Voor Amy Gille (45) uit Zaventem betekende corona een professionele omslag: door het vele telewerken werd de vraag naar freelance virtual business support steeds groter. Intussen geeft Amy niet alleen zelf digitale administratieve ondersteuning, maar toont ze via haar zelf opgerichte Academie ook de weg. Ze vertelt ons wat dit voor haar dagelijkse leven én haar portefeuille betekent.

 1. Drie jonge huisbezitters over kopen, bouwen en lenen onder de 30: “We betalen nu maandelijks 1.250 euro af. Nog 23 jaar te gaan!”
  PREMIUM

  Drie jonge huisbezit­ters over kopen, bouwen en lenen onder de 30: “We betalen nu maande­lijks 1.250 euro af. Nog 23 jaar te gaan!”

  Maar liefst 4 op de 10 vastgoedkopers blijkt jonger dan 30 te zijn. Jongeren wachten het verloop van de pandemie dan ook niet langer af en kopen weer sneller om de stijgende rente voor te blijven. HLN sprak met drie jongeren die erin geslaagd zijn om ondanks de moeilijkheden en de hoge woningprijzen al een eigen stekje te kopen. Lore (28), Yassine (27) en het koppel Dimitri (30) en Ruben (29) vertellen hoe ze de klus hebben geklaard.
 2. “Met kleine bedragen, maar wel met regelmaat en over een lange periode, kan je een mooi kapitaaltje bij elkaar sparen”: zo beleg je zelfs met wisselgeld
  PREMIUM

  “Met kleine bedragen, maar wel met regelmaat en over een lange periode, kan je een mooi kapitaal­tje bij elkaar sparen”: zo beleg je zelfs met wisselgeld

  Over beleggen bestaan nogal wat misverstanden. Een populaire mening is dat beleggen enkel voor ‘de rijken’ zou zijn. “Daar is niets van aan”, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. “Ikzelf ben als tiener beginnen te beleggen met mijn zakgeld. Ondertussen zijn de financiële markten dankzij de technologische ontwikkelingen nog meer gedemocratiseerd.” Allemaal goed en wel. Maar beleggen met wisselgeld, hoe begin je daaraan?
 3. Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid
  21

  Ruim een op de drie Waalse werknemers werkt voor overheid

  De Waalse werkgeversorganisatie UWE wijst dinsdag op basis van een studie op de grote tekorten en snelle stijging van de schulden bij de financiering van de openbare diensten in Wallonië. Ruim een op de drie werknemers in Wallonië werkt voor de overheid. Met het oog op het "structurele onevenwicht" in de financiering formuleert UWE 15 voorstellen voor een herdefiniëring van de contouren van de openbare diensten, met een vereenvoudiging van de Waalse instellingen, meer partnerschappen met de privésector en het gezonder maken van de budgettaire situatie.