AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

“Als kosten zó hoog oplopen, maken we beter géén mayonaise”: 3 op de 10 voedingsbedrijven overwegen productie af te bouwen of stil te leggen

3 op de 10 voedingsbedrijven in ons land overwegen hun productie terug te schroeven of zelfs stil te leggen. Ze zien geen andere optie, als ze in deze tijden van galopperende onkosten niet met verlies willen produceren. “De toestand is echt dramatisch.”

57 reacties

 • carina vereecken

  12 maanden geleden
  Sjonge sjonge , de wereld op zijn kop voor een klets mayonaise !!
 • An Vanden Bossche

  12 maanden geleden
  Of je die mayonaise nu zelf maakt of niet; De prijs van de oliën is fenomenaal gestegen, ook die van graan en dus van eieren, want kippen worden gevoed met granen. Ik begrijp dat het probleem hem eerder zit bij de wurgcontracten van de supermarkten: de fabrikanten moeten leveren aan een vaste prijs uit het verleden. Die wurgcontracten bestaan al langer, maar nu zijn de omstandigheden van die aard dat de overheid hier moet ingrijpen.
 • phil smedts

  12 maanden geleden
  Waarop wacht de politiek om die bedrijven aan te pakken die hier zoveel munt uit slaan. Anders zijn ze er als de kippen bij met hun mooie praatjes, maar als het erop aankomt om iets te doen voor de gewone burger hoor je ze niet veel. BTW verlagen op verwarming als de winter voorbij is en het niet echt meer nodig is, kunnen ze wel om zichzelf wat in het zonnetje te zetten.
 • Pierre Bos

  12 maanden geleden
  Bravo, net zoals bij de bloem zorgen jullie ervoor dat alle mayonaise tegen volgend week-end uitverkocht is in de supermarkten. Stop met alles uit te vergroten en de prijzen de hoogte in te jagen.
 • Ann Van hecke

  12 maanden geleden
  De grondstoffen zijn inderdaad duurder geworden maar het zijn vooral de loonkosten( door jarenlang wanbeleid van regeringen die meer uitgeven dan ze binnenkrijgen en automatische indexeringen ) en alle transportkosten die zorgen voor stijgende prijzen in de supermarkten
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.