Elon Musk doet een dansje bij een event in Shanghai voor de Tesla Model 3. Tesla is op dit moment het waardevolste autobedrijf ter wereld met een beurswaarde van 1.000 miljard euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Elon Musk doet een dansje bij een event in Shanghai voor de Tesla Model 3. Tesla is op dit moment het waardevolste autobedrijf ter wereld met een beurswaarde van 1.000 miljard euro. © REUTERS

Als je een Twitter-spelletje kan spelen met 18 miljard euro, heb je dan niet gewoon te veel geld?

Uit onvrede met de miljardairstaks die op tafel ligt in de VS, overweegt Elon Musk — de rijkste man ter wereld —  10 procent van zijn aandelen in Tesla te verkopen. Hij won het advies in van zijn volgers op Twitter: 58 procent stemde voor. Doet Musk het echt?

28 reacties

 • Guy Stanbel

  2 maanden geleden
  Voor de ene is het 18miljard, voor se andere 10eur, het spel blijft hetzelfde...
 • Marie Vanakker

  2 maanden geleden
  Belast dat super rijk volk maar tot 90% zoals ze deden in de jaren 60. Geloof me ze houden nog meer dan genoeg over. En met super rijk bedoel ik niet de lokale miljonair maar de mega miljardairs.
 • Thierry Vansweevelt

  3 maanden geleden
  Nu is elektriek nog goedkoper dan diesel. Wacht maar. Het zal een verhaal worden a la zonnepanelen.
 • Paul Boutsen

  3 maanden geleden
  Van Ranst doet toch net hetzelfde, eerst zogezegd viroloog en dan links politicus, en ondertussen "advies" gegeven voor miljoenen verlies aan de sociale zekerheid.
 • Geert Tamsyn

  3 maanden geleden
  Carolus Vif, dat is lang verleden tijd, hoor. Tesla maakte dit jaar al 3,2 miljard dollar winst, daarvan 1,1 miljard uit de verkoop van emissierechten, 2,1 miljard uit de verkoop van auto's (bron: Forbes). Tesla heeft nog altijd een voorsprong van 12 jaar op de concurrentie, en zal die nog jaren weten te verzilveren.
 1. Twitteraars stemmen voor verkoop Tesla-aandelen van Elon Musk: “Was bereid om beide uitkomsten te accepteren”

  Twitte­raars stemmen voor verkoop Te­sla-aandelen van Elon Musk: “Was bereid om beide uitkomsten te accepteren”

  Elon Musk heeft miljoenen mensen op Twitter laten beslissen over zijn Tesla-aandelen. Twitteraars hebben uiteindelijk massaal gestemd vóór de verkoop van 10 procent van de aandelen die Musk heeft in Tesla. De topman van het bedrijf had op het platform middels een poll gevraagd of hij ze van de hand moest doen. 57,9 procent van de ruim 3,5 miljoen stemmers zei ‘ja’ op die vraag.