Getty Images/Tetra images RF
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/Tetra images RF

“Alleen voor vervoer waren we al 200 euro kwijt”: hoeveel moet je besteden aan een huwelijk of vrijgezellenfeest?

Koppels die trouwen, hebben soms jaren gespaard voor de mooiste dag van hun leven. Maar in hun enthousiasme kan hun feest ook voor de gasten een dure aangelegenheid worden, van vrijgezellenfeest tot huwelijkscadeau. Hoeveel besteed je hier ‘normaal’ aan? En wat als het jou te duur dreigt te worden? Gasten en huwelijksexperten getuigen: “De vuistregel voor een cadeau is dat je ongeveer hetzelfde bedrag besteedt als wat jij kost als gast.”

 1. Met z’n tweeën op ‘elopement’ of een ‘ceremini’ voor maar 5.000 euro: 5 grote huwelijkstrends voor 2022
  PREMIUM

  Met z’n tweeën op ‘elopement’ of een ‘ceremini’ voor maar 5.000 euro: 5 grote huwelijk­strends voor 2022

  In 2022 zeggen we als het op trouwen aankomt de tradities vaarwel en ‘ja, ik wil’ tegen een (veel) persoonlijker huwelijk. (Veel) kleiner, stiekemer, exotischer, in het groen: zolang het maar helemaal ‘ons’ ademt. Met Iris Decreus, CEO van House of Weddings, weddingplanner Aude François en 3 Belgische koppels bespreken we vijf grote trouwtrends – met hun kostenplaatje.
 2. Diamanten uit een labo: tot 30% goedkoper, maar ook even waardevol? “Zelfs professionals zien het verschil niet”
  PREMIUM

  Diamanten uit een labo: tot 30% goedkoper, maar ook even waardevol? “Zelfs professio­nals zien het verschil niet”

  Diamonds are a girl’s best friend. En tegenwoordig hoeven ze je geen fortuin meer te kosten. Edelstenen die niet uit de natuur, maar uit een labo komen, winnen aan populariteit, en niet alleen omdat ze een zachter prijskaartje hebben. Al voor zo’n 350 euro kan je een diamanten ring bezitten met stenen die bovendien ecologischer en ethisch verantwoord zijn. Juwelenontwerpsters Stefanie Koulouris en Jennifer Elliot lichten toe: “Waar de natuur miljoenen jaren over doet, doet het labo in enkele weken.”
 3. Rusland blijft grootste aardolieleverancier van België

  Rusland blijft grootste aardoliele­ve­ran­cier van België

  Rusland blijft met voorsprong de grootste individuele aardolieleverancier van België. Het land leverde vorig jaar meer aardolie dan in 2020, maar het aandeel zakte wel licht van 30 naar 29 procent. Dat blijkt donderdag uit de kerncijfers 2021 van Energia, de sectororganisatie van onder meer de raffinage, distributie en opslag van energieproducten. Het verbruik van brandstoffen steeg in 2021 naar vrijwel opnieuw het pre-coronaniveau.

Geld