Wie met financiële problemen kampt, kan sinds 1 oktober zijn woonlening ‘pauzeren’. Maar voor je een aanvraag indient, reken je best uit of dat betalingsuitstel je, op lange termijn, niet duurder zal komen te staan.
Volledig scherm
Wie met financiële problemen kampt, kan sinds 1 oktober zijn woonlening ‘pauzeren’. Maar voor je een aanvraag indient, reken je best uit of dat betalingsuitstel je, op lange termijn, niet duurder zal komen te staan. © Getty Images

Al 5.000 gezinnen kregen een jaar uitstel voor de afbetaling van hun woonlening: komt dat duurder uit?

Spaargids.beWie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan sinds oktober een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. 5.000 gezinnen deden dat al. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.

 1. PayPal verliest vandaag een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest vandaag een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt vanaf vandaag met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Vorig jaar stonden 1,6 miljoen Belgische rekeningen in het rood: zoveel rekenen banken daarvoor aan
  Spaargids.be

  Vorig jaar stonden 1,6 miljoen Belgische rekeningen in het rood: zoveel rekenen banken daarvoor aan

  Vorig jaar stonden er zeker 1,6 miljoen van de 20 miljoen Belgische zichtrekeningen in het rood. Dat blijkt uit cijfers van Febelfin, de Belgische federatie van de financiële sector. Opvallend, want onder de nul gaan is niet gratis. Het is namelijk een soort lening, waarop je rente betaalt, soms wel tot 13,50 procent. Hoeveel betaal je precies bij jouw bank? Spaargids.be zocht het uit.