Wie met financiële problemen kampt, kan vanaf nu zijn woonlening ‘pauzeren’.
Volledig scherm
Wie met financiële problemen kampt, kan vanaf nu zijn woonlening ‘pauzeren’. © Getty Images

Al 2.000 gezinnen vroegen een betaalpauze van hun woonlening aan: wat zijn de voorwaarden?

Spaargids.beIn de eerste negen dagen van oktober kregen in ons land 2.000 gezinnen uitstel voor de afbetaling van hun woonlening. Gemiddeld kregen de betrokken families hierdoor 430 euro per maand extra ademruimte. Dat meldt Spaargids.be. Wanneer is het interessant om de afbetaling van je lening tijdelijk op te schorten? En aan welke voorwaarden moet je voldoen?

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. Zomervakantie bijna 12% duurder: wanneer boek je nu het best?
  PREMIUM
  Geld
  20

  Zomervakan­tie bijna 12% duurder: wanneer boek je nu het best?

  Wablief?! 5.000 euro voor een week met het gezin onder de zon, half pension? Jawel, de zomervakantie is opnieuw een pak duurder geworden, of u het nu veraf of dichtbij zoekt. Voor een buitenlandse pakketreis kwam er in een jaar tijd bijna 12 procent bij. Een verblijf op een bungalowpark of camping in eigen land werd in twee jaar tijd zelfs ruim een derde duurder. Moet u nu dan die vroegboekkorting pakken, of toch maar op die fabelachtige lastminute wachten?
 1. Moet jaarinflatie op de schop? In vergelijking met vorige maand is het leven opnieuw (heel klein beetje) goedkoper geworden

  Moet jaarinfla­tie op de schop? In vergelij­king met vorige maand is het leven opnieuw (heel klein beetje) goedkoper geworden

  Een winkelkar is het voorbije jaar een pak duurder geworden. De inflatie heeft eind vorig jaar een ongeziene piek bereikt. Toch zijn de prijzen sinds een tweetal maanden heel licht aan het dalen. Econoom Jan Eeckhout pleit er dan ook voor om over te stappen naar een systeem van gewogen maandinflatie in plaats van jaarinflatie, om zo korter op de bal te kunnen spelen. Dat schrijft ‘De Standaard’.
 2. GELDWIJZER. Vergelijk jouw maandelijkse uitgaven met die van andere Vlamingen

  GELDWIJZER. Vergelijk jouw maandelijk­se uitgaven met die van andere Vlamingen

  Iedere maand spenderen Vlamingen gemiddeld 1128,6 euro in de supermarkt. Voor alle kosten die met wonen te maken hebben - van energierekening tot huur of hypotheekafbetaling -betalen we gemiddeld 953,6 euro per maand. Dat blijkt uit een bevraging van HLN*. Hoe verhouden jouw onkosten zich ten opzichte van die van anderen? In onze Geldwijzer kan je jouw maandelijkse uitgaven vergelijken met die van vergelijkbare Vlaamse huishoudens.