Johan Van Overtveldt, N-VA-europarlementslid en voorzitter van de Begrotingscommissie in het parlement.
Volledig scherm
Johan Van Overtveldt, N-VA-europarlementslid en voorzitter van de Begrotingscommissie in het parlement. © EPA

Akkoord over EU-begroting van 169,5 miljard euro

Het Europees Parlement en de Europese Raad (de lidstaten, red.) hebben een akkoord bereikt over een EU-begroting voor 2022 met een budget van 169,5 miljard euro. Dat is 479 miljoen euro meer dan de Europese Commissie aanvankelijk had voorgesteld.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Rekenhof vernietigend voor Brusselse boekhouding: “Bedrag van 777.000 euro in plaats van 777 miljoen euro geboekt”
  Brussels Gewest

  Rekenhof vernieti­gend voor Brusselse boekhou­ding: “Bedrag van 777.000 euro in plaats van 777 miljoen euro geboekt”

  Het Rekenhof onthoudt zich van een oordeel over de algemene rekening van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor 2020, en dat door “onzekerheden over de fiscale ontvangsten en vorderingen die werden geboekt”. Uit een persbericht van het Rekenhof blijkt verder dat het zich onthoudt van een oordeel over één Brusselse instelling en een afkeurend oordeel formuleert over twee andere.