Sofie Demeyer van Advocaat.be.
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie Demeyer van Advocaat.be. © Getty Images/ rv

Advocaat nodig maar bang voor de rekening? Dit zijn de kosten én mogelijkheden

Of je nu voor een politierechtbank moet verschijnen, te maken krijgt met een echtscheiding, een schadegeval of burengeschil: soms is het beter om je te laten bijstaan door een advocaat. We vroegen aan Sofie Demeyer van Advocaat.be hoeveel dat moet kosten, wanneer je een beroep kan doen op een pro-Deoadvocaat en of je bij een echtscheiding niet goedkoper af bent bij een notaris. “Te veel mensen gaan niet na of ze geen beroep kunnen doen op een rechtsbijstandverzekering.”

 1. Recordnettowinst van 428,5 miljoen euro, maar CEO Belfius ziet geen mogelijkheid om rente op spaarboekjes te verhogen

  Recordnet­to­winst van 428,5 miljoen euro, maar CEO Belfius ziet geen mogelijk­heid om rente op spaarboek­jes te verhogen

  De kans is klein dat banken al voor het einde van het jaar hun spaarrente optrekken, zelfs al heeft de Europese Centrale Bank (ECB) onlangs de rentetarieven in de eurozone verhoogd met 0,5 procentpunt of 50 basispunten. Dat heeft de CEO van Belfius, Marc Raisière, vrijdag verklaard tijdens een persconferentie over de halfjaarresultaten. De staatsbank behaalde in het eerste semester haar beste halfjaarresultaat ooit en overweegt een interimdividend.
 2. “Kinderen hebben altijd recht op minstens de helft van je vermogen”: wat moet je weten als je je kind wil onterven?
  PREMIUM

  “Kinderen hebben altijd recht op minstens de helft van je vermogen”: wat moet je weten als je je kind wil onterven?

  Kun je een kind met wie je al jaren geen contact hebt of in onmin leeft de erfenis ontzeggen? Dat is moeilijker dan je zou denken, want je kinderen hebben juridisch altijd recht op een minimaal erfdeel van 50 procent. “Om dat te voorkomen, is je hele vermogen opsouperen misschien wel de beste optie. Al zijn er ook andere mogelijkheden”, zegt notaris Joni Soutaer.
 3. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.

Geld