Leah Thys: “Geluk stijgt niet recht evenredig met het bedrag op je spaarboekje.”
Volledig scherm
PREMIUM
Leah Thys: “Geluk stijgt niet recht evenredig met het bedrag op je spaarboekje.” © Joel Hoylaerts / Photo News

Actrice Leah Thys (76) laat in haar portemonnee kijken: “Ik begrijp niet dat mensen nieuwe auto’s kopen”

Actrice Leah Thys (76), vooral bekend van haar rol als Marianne Bastiaens in ‘Thuis’, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten vertelt ze openhartig hoe ze met geld omgaat, welke financiële lessen ze van haar ouders leerde en hoe ze spaart voor haar pensioen: “Ik ben geboren met een baksteen in mijn maag.” 

 1. 2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessante methodes zet je makkelijk geld opzij
  Spaargids.be

  2 op 3 Belgen vrezen geen deftig pensioen te krijgen: via deze fiscaal interessan­te methodes zet je makkelijk geld opzij

  66 procent van de Belgen vrezen dat ze geen deftig pensioen zullen ontvangen. De mediaan van alle werknemerspensioenen bedroeg in januari 2020 1.449 euro bruto. Hoeveel dat in de toekomst zal zijn, is onduidelijk. Wie dus na zijn pensionering voldoende financiele armslag wil behouden, bouwt tijdens zijn beroepsloopbaan best een extraatje op. Mogelijkheden zijn er genoeg, en ze krijgen vaak ook fiscale aanmoediging. Spaargids.be zet zeven interessante formules op een rij.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?

Geld