Achterstand in Antwerpse haven weer weggewerkt na nationale staking

Photo News
Sinds middernacht is in de haven van Antwerpen quasi alle achterstand voor de scheepvaart weer weggewerkt. Dat meldt het Havenbedrijf. Door de nationale staking lagen er gisteren op een bepaald moment dertig schepen te wachten om de haven binnen of buiten te varen.

"De impact van de staking op de haven van Antwerpen was groot", zegt het Havenbedrijf. "Preventief werden de schepen geremd om de Schelde op te varen en was een aantal grote terminals gesloten. Op een bepaald moment waren 30 schepen aan het wachten om de haven binnen en buiten te varen.”

Sinds vanochtend verloopt alles opnieuw normaal. "Er werd vannacht goed gewerkt door iedereen in de haven waardoor quasi alle achterstand tegen middernacht was weggewerkt.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Charel Jansens

  Nog maar eens bewijs dat de zogenaamde economische schade erg opgeklopt word en dat de productiviteit hoog genoeg is om dagje staking weg te werken.

 • Jean De Grande

  Dus, eigenlijk zou het voldoende zijn als de haven één dag op twee open is, of anders gezegd, er loopt veel te veel personeel rond. Ik zou mijn conclusies trekken.

 • pierre Van den Wijngaert

  Terwijl de vakbondsbasen op hun bureau zitten te grinniken moet de arbeider de stakingsdagen inhalen en zich dubbel plooien

 • Ann-Sophie De Nockere

  Dat is niet bepaald waar. Ik werk zelf in de sector en de terminals zijn nog vollop achterstand aan het inhalen !

 • Marco Debart

  Zeg nu nog maar eens dat onze dokwerkers niet goed kunnen werken.