Aantal werklozen met 10 procent gezakt in één jaar tijd

ANP XTRA
In januari telde ons land 346.106 werklozen. Dat is een daling met 10 procent op een jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers van de RVA en van minister van Werk Kris Peeters (CD&V). Het gaat om de laagste cijfers in vele jaren.

De werkloosheid daalt zowel bij de vrouwen als de mannen, in alle gewesten en bij bijna alle leeftijden. Bij de min 25-jarigen daalde de werkloosheid op jaarbasis met bijna 18 procent.

In de leeftijdsklasse van 60- tot 65-jarigen is er wel een stijging met 25 procent. Dat komt omdat de leeftijd voor het verkrijgen van een vrijstelling van inschrijving als werkzoekende dit jaar is opgetrokken tot 64 jaar.
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raymond van der craen

  10% minder werklozen en toch stijgt de armoede in ons land. Ik had graag een verklaring van onze N-VA regering!

 • luc meeus

  Ik had het hier opgeschreven: Eind 2018, 327000 werklozen. Nu zijn het er 347000. Dat zijn er, als ik goed kan rekenen, 20000 MEER op een maand. KLopt dit wel allemaal of moet men die cijfers met een korrel zout nemen?

 • Leo Peeters -Duym

  Redenen om de vorige regering proficiat te wensen? Vergeet het. Dit fenomeen doet zich in heel Europa voor. Bovendien zakt het aantal werklozen doordat het aantal tweeverdieners in een gezin noodgedwongen stijgt en er almaar meer mensen bereid zijn om tegen een hongerloon een job aan te nemen. En zo zie je maar hoe achteruitgang verkocht kan worden als 'de kracht van verandering werkt'.

 • dirk de smet

  ja ze staan nu op de ocmw,daar ze zijn geschorst op de rva,maar dit zijn ware gegevens denken ze nu echt we geen oren ogen of mond op onze kop hebben staan,deze regering doet niks anders of zand in onze ogen strooien met leugens en fabeltjes,zelvde met opslag van 1,1 %,de rest slaan ze op en weet je ze hebben ons weer liggen want ze nemen meer dan ze geven ,dus lachen doen ze met ons ,met de leuze we hebben ze weer bij hun ballen

 • Lot Claeys

  346.000 werklozen, dat is heel de stad Gent werkloos plus nog eens meer dan 100.000! En dat terwijl er al die vacatures open staan? Hoog tijd dat de duur van de werklozensteun wordt beperkt tot 2 jaar. Wie daarna dan op het OCMW beroep doet, moet verplicht prestaties leveren à 4/5den: helpen in bejaardenhuizen en in scholen voor onderhoud, afwas, enzovoort.