Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Aantal online shoppers in België stijgt, maar de uitgaven op internet dalen met 8 procent

De invloed van de coronacrisis op de online uitgaven van de Belgen was in het eerste kwartaal van 2020 duidelijk merkbaar. Het aantal online shoppers steeg wel, maar het totale aantal online uitgaven daalde met 8 procent naar 2,7 miljard euro. Opvallend is dat Vlaanderen veel zwaarder werd getroffen dan Wallonië en Brussel. Dat blijkt uit de eerste kwartaalcijfers van de BeCommerce Market Monitor.

4 reacties

 • Jean Gobin

  1 jaar geleden
  Ik let heel goed op dat ik zeker niet in Vlaanderen moet kopen ..enige manier om als kleine garnaal de regering te raken.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  tweemaal iets on line gekocht en de voorwerpen voldeden niet aan mijn verwachtingen. Ik wil zien en voelen wat ik koop. dus sorry, niet meer on line voor mij.
 • André Van Laethem

  1 jaar geleden
  We kopen alles online meestal in Nederland. Zelfs vlees wordt gekoeld geleverd. En transport is gratis vanaf 25 euro. Waarom hier nog meer uitgeven als je daar goed bent de Belgische vakbonden hebben hier alles kapot gemaakt. Nu moet men niet terug afkomen
 • frank willems

  1 jaar geleden
  Waar men niet over spreekt , is dat China als ontwikkeling land geen invoer taxen moet betalen in Europa als doorvoer
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Karolien (32) ging tijdens haar studies door een scheiding en moet nu zonder job twee kindjes onderhouden: "Gelukkig krijg ik een werkloosheidsuitkering"
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Karolien (32) ging tijdens haar studies door een scheiding en moet nu zonder job twee kindjes onderhou­den: "Gelukkig krijg ik een werkloos­heids­uit­ke­ring"

  Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Via afstandsonderwijs schoolde Karolien (32) zich om tot diëtiste, maar door haar scheiding moet ze nu ook op zoek naar een job in loondienst totdat haar praktijk echt begint te draaien. “Als opstartende zelfstandige en alleenstaande mama moet ik nu elke maand een beetje van mijn spaargeld snoepen.” Ze vertelt hoe ze elke maand de eindjes aan elkaar knoopt.

Geld