Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Aantal online shoppers in België stijgt, maar de uitgaven op internet dalen met 8 procent

De invloed van de coronacrisis op de online uitgaven van de Belgen was in het eerste kwartaal van 2020 duidelijk merkbaar. Het aantal online shoppers steeg wel, maar het totale aantal online uitgaven daalde met 8 procent naar 2,7 miljard euro. Opvallend is dat Vlaanderen veel zwaarder werd getroffen dan Wallonië en Brussel. Dat blijkt uit de eerste kwartaalcijfers van de BeCommerce Market Monitor.

4 reacties

 • Jean Gobin

  2 jaar geleden
  Ik let heel goed op dat ik zeker niet in Vlaanderen moet kopen ..enige manier om als kleine garnaal de regering te raken.
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  tweemaal iets on line gekocht en de voorwerpen voldeden niet aan mijn verwachtingen. Ik wil zien en voelen wat ik koop. dus sorry, niet meer on line voor mij.
 • André Van Laethem

  2 jaar geleden
  We kopen alles online meestal in Nederland. Zelfs vlees wordt gekoeld geleverd. En transport is gratis vanaf 25 euro. Waarom hier nog meer uitgeven als je daar goed bent de Belgische vakbonden hebben hier alles kapot gemaakt. Nu moet men niet terug afkomen
 • frank willems

  2 jaar geleden
  Waar men niet over spreekt , is dat China als ontwikkeling land geen invoer taxen moet betalen in Europa als doorvoer
 1. “Na een winst van 840 procent volgde er een terugval”: onze geldexpert legt uit hoe je best (niet) investeert in gezonde voeding
  PREMIUM

  “Na een winst van 840 procent volgde er een terugval”: onze geldexpert legt uit hoe je best (niet) investeert in gezonde voeding

  Waarin moet je zoal beleggen als er een recessie op komst is? In bedrijven en sectoren die onmisbaar zijn? Zoals de voedingsindustrie? Eten moet toch iedereen, of het nu crisis is of niet. Maar wie écht goed wil scoren, houdt best ook rekening met een belangrijke duurzame trend; die van de stijgende vraag naar gezonde voeding. Hoe kan je daarop inspelen als belegger? We vragen het onze geldexpert Pascal Paepen. Die heeft net voor zijn eigen portefeuille aandelen gekocht van een onderneming in alternatieve voeding waarvan de aandelenkoers met 90 procent is gedaald.
 2. Kunnen je ouders hun kinderbijslag verliezen als je nog thuis woont en belegt? En wat met je belastingaangifte?
  De Beurs van Charlotte en Cédric

  Kunnen je ouders hun kinderbij­slag verliezen als je nog thuis woont en belegt? En wat met je belasting­aan­gif­te?

  Je hebt nog tot 15 juli de tijd om je belastingaangifte digitaal in te dienen. Maar wat moet (en mag) je er allemaal invullen als belegger? Cédric Proost (22) van De Beurs van Charlotte en Cédric worstelde zich vorig jaar zelf nog doorheen de verschillende codes van zijn belastingbrief en krijgt er als jonge belegger nu vaak vragen over van leeftijdsgenoten. Wat zijn de belangrijkste regels? En kunnen je ouders je groeipakket kwijt geraken als je als belegger nog thuis woont?
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.

Geld