Iedere dag verdwijnt er in ons land minstens één fysiek bankkantoor. Expert Brecht Coene geeft toelichting.
Volledig scherm
Iedere dag verdwijnt er in ons land minstens één fysiek bankkantoor. Expert Brecht Coene geeft toelichting. © rv

Aantal bankkantoren gehalveerd sinds 2010: “Iedere dag moeten we het met minstens één fysiek kantoor minder stellen”

Spaargids.beElke dag verdwijnt gemiddeld meer dan één fysiek bankkantoor in ons land. Dat blijkt uit een vergelijkende studie van Spaargids.be en cijfers van Febelfin bevestigen dit. Opvallend: België heeft ondanks de fikse daling nog altijd een van de dichtste kantoornetwerken van Europa. “Maar wie digitaal niet onderlegd is, raad ik toch aan om op de trein te springen. Er is geen weg terug”, zegt Brecht Coene van Spaargids.be. Al ziet Coene ook zaken waarvoor de consument wel nog een fysieke afspraak verkiest.

  1. Wat zijn je rechten als de deurwaarder aanklopt? “Ze rekenen vaak kosten door aan de schuldenaar, terwijl dat wettelijk gezien niet mag”
    PREMIUM

    Wat zijn je rechten als de deurwaar­der aanklopt? “Ze rekenen vaak kosten door aan de schulde­naar, terwijl dat wettelijk gezien niet mag”

    “Rond armoede is een hele industrie ontstaan”, vertelde Joost Bonte in Dag Allemaal. Met lede ogen stelt deze armoede-expert, bekend van ‘Zorgen voor mama’, vast dat deurwaarders zich in het huidige systeem vaak meer zelf verrijken dan dat ze mensen helpen uit de schulden te geraken. Terwijl het wel degelijk anders kan, vindt gerechtsdeurwaarder Patrick Van Buggenhout van MyTrustO.

Geld