Aandeel Telenet krijgt stevige klap op Brusselse beurs door uitblijven dividend en tegenvallende prognose

BELGA
Het aandeel van telecombedrijf Telenet noteert vandaag bij opening van de handel op de beurs van Brussel met een verlies van zowat 10 procent. Het bedrijf had voorbeurs zijn jaarresultaten gepubliceerd en bekendgemaakt dat er geen dividend komt. Dat is bij beleggers slecht aangekomen. Analisten zijn ook teleurgesteld over de prognose voor dit jaar.

Telenet heeft in 2017 de adjusted ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) met 8 procent zien toenemen tot bijna 1,21 miljard euro, dankzij lagere kosten. De bedrijfsopbrengsten stegen met 4 procent in vergelijking met 2016, tot bijna 2,53 miljard euro, gedreven door de overname van BASE en SFR Belux en de verkoop van Ortel. Dat heeft Telenet vandaagochtend bekendgemaakt. Het bedrijf kondigt voor dit jaar ook een aandeleninkoopprogramma aan, voor maximaal 75 miljoen euro. Een dividend komt er dus niet.

Meer abonnees

Telenet kende een "aanhoudend sterke nettogroei" van het aantal abonnees met een postpaidabonnement in het slotkwartaal van vorig jaar (+43.800), dankzij de 'WIGO' bundels en een versnelde vraag naar het nieuwe postpaidaanbod van BASE. Postpaid vertegenwoordigt nu ongeveer 82 pct van de basis van actieve mobiele klanten.

Voor 2018 mikt Telenet op "een gezonde financiële groei met een groei van de adjusted ebitda op 'rebased' basis van 7-8 procent". Met een stabiele bedrijfsopbrengstgroei verwacht het bedrijf dat de investeringsuitgaven dit jaar ongeveer 26 procent van de opbrengsten zullen vertegenwoordigen.
16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Emi De graeve

  Het enige wat ik verwacht is een goede service. Het abonnement vind ik als gepensioneerde veel te duur. (1/23 ste van mijn jaarlijks klein pensioen...) Al de geschenken mogen ze houden. Niks is gratis.

 • Frans Peeters

  Zal zijn omdat Bracke niet meer met raad in het bestuur zit?

 • Bob(Robert) Bruyland

  AAn Braque zalt niet liggen die heeft zijn mandaat opgezegt , zonder het zelf te weten .

 • raymond van der craen

  Heb ik dan altijd geluk gehad als ik Telenet contacteerde voor een technisch probleem of een inlichting? Altijd vriendelijk en behulpzaam personeel aan de lijn gehad. Best mogelijk dat andere aanbieders beterkoop zijn maar vergelijk dan appelen met appelen en peren met peren. Als klant bezit ik geen aandelen van Telenet en dat interesseerd mij ook niet!

 • Geert Heylen

  Groei ebitda met 7 a 8 % wil zeggen dat onze factuur dit jaar met 5 % gaat stijgen en 2 a 3% van nieuwe abo’s .... En ze zitten weeral op rozen die grootkapitalisten !!!!!