Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © thinkstock

9 op de 10 bedrijven voorziet voor komend jaar geen loonsopslag: index maakt loonkost te hoog voor jaarlijkse opslag

U moet volgend jaar niet al te sterk op loonsverhoging rekenen. Bijna 9 op de 10 Belgische werkgevers verwachten hun personeel in 2022 niet de jaarlijkse opslag te kunnen geven. De afgesproken indexeringen drijven de loonkost dermate op dat er amper of geen ruimte blijft voor extraatjes.

49 reacties

 • Joel Vandermeeren

  1 maand geleden
  Dikwijls heeft men het over knelpuntberoepen en die bestaan er niet. Betaal mensen voldoende en waardig en je vindt er vlot werkvolk voor. Maar ja als je een armoede loon krijgt wie gaat daar 8 uur per dag voor kloppen als je ergens anders misschien 500 euro meer krijgt per maand voor dezelfde 8 uur. Indien de mensen met een laag loon een defitg loon krijgen zullen deze ook meer uitgeven. Nu perst men de mensen uit en verwacht men dat ze ook nog veel geld uitgeven.
 • Marc Van den Daele

  1 maand geleden
  geef de mensen die werken een waardig loon, de zieken en gepensioneerden een waardig inkomen. Zolang er jobs zijn in een straal van 20km rond de woonst, slechts 200€ werkloosheidsvergoeding voor werklozen. Als ik morgen mijn job verlies neem ik het eerste en beste aan en zoek verder.Ik zit niet in mijn zetel te wachten tot mijn ideale job voorbij komt.
 • Marc Van Loo

  2 maanden geleden
  En men kan al amper leven van de huidige lonen...
 • guy vermeulen

  2 maanden geleden
  Enige wat je kan doen is geen luxe meer , zo weinig mogelijk kopen , leven gelijk vijftig jaar geleden , heb ikzelf meegemaakt , niks moeilijks aan. En ze zullen ons verplichten.
 • Rik Duyvejonck

  2 maanden geleden
  Ze zijn daar weer de opgelegde truks van de Voka. En zij maar enorme bedragen uitkeren aan de aandeel houders. We zouden gewoon niks meer moeten consumeren en kopen. Zou gauw gedaan zijn. Aja ze zullen dan dreigen met stakingen te breken. De voka de leiders van de ovld en nva!

Geld