ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

6 op de 10 Belgen vrezen geen comfortabel leven meer te kunnen leiden na pensioen

De Belg is niet gerust in zijn pensioen. Maar liefst 58 procent vreest dan geen comfortabel leven meer te kunnen leiden. Dat blijkt uit onderzoek van levensverzekeraar NN bij 3.132 Belgen.

  1. Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht geactiveerd en uitbreiding rouwverlof vervroegd voor slachtoffers overstromingen

    Tijdelijke werkloos­heid wegens overmacht geacti­veerd en uitbrei­ding rouwverlof vervroegd voor slachtof­fers overstro­min­gen

    Slachtoffers van de overstromingen die niet kunnen gaan werken en bedrijven die getroffen zijn door het noodweer kunnen volgens de RVA een beroep doen op tijdelijke werkloosheid wegens overmacht. Dat bericht de krant L'Echo vandaag. Le Soir weet dan weer te melden dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) ervoor heeft gezorgd dat de uitbreiding van het rouwverlof van drie naar tien dagen die op 25 juli zou ingaan wordt vervroegd voor slachtoffers van de overstromingen.
  2. Amerikaanse farmabedrijven betalen 22 miljard euro om opioïdencrisis te doen verdwijnen

    Amerikaan­se farmabe­drij­ven betalen 22 miljard euro om opioïden­cri­sis te doen verdwijnen

    De Amerikaanse farmabedrijven Johnson & Johnson, McKesson, Cardinal Health en AmerisourceBergen zijn bereid om diep in de buidel te tasten om bijna 4.000 procedures in verband met de opioïdencrisis in de Verenigde Staten te doen verdwijnen. Samen zullen ze tot 26 miljard dollar (ruim 22 miljard euro) betalen, blijkt uit de details van een schikking die procureur-generaal Letitia James bekendmaakte.

Geld