Volledig scherm
© BELGA

6 op de 10 Belgen gebruiken minder cash, coronapandemie versnelt trend

Bijna zes op de tien Belgen zeggen in 2020 minder cash te gebruiken dan een jaar geleden en de helft is terughoudender om cash te gebruiken sinds het begin van de pandemie, zo blijkt uit een internationale studie van het Economisch Bureau van ING. "Het gebruik van contant geld zat al vóór 2020 in een dalende lijn en de coronapandemie lijkt die trend flink te hebben aangewakkerd", zegt ING donderdag in een persbericht. Cash blijft wel populair voor kleine uitgaven, als betaalmiddel in de zwarte economie en als spaarmiddel, klinkt het nog.

  1. 5 lokale handelaars over verkoop sinds lockdown: “We hebben geluk dat we hier al jaren zitten, daardoor hebben we een zekere bekendheid opgebouwd”
    PREMIUM

    5 lokale handelaars over verkoop sinds lockdown: “We hebben geluk dat we hier al jaren zitten, daardoor hebben we een zekere bekendheid opgebouwd”

    Hoe verloopt de verkoop bij lokale handelaars sinds het einde van de lockdown? We vroegen het aan een bekende slager, caféhouder, bloemist, broodjesverkoper en klerenverkoper uit Gent. Kregen ze minder of net meer klanten over de vloer? Hebben de wisselende regels een impact op hun zaak? Zijn er problemen waar ze elke dag mee geconfronteerd worden? Hoe zien ze de toekomst? Je leest er hieronder meer over. Wil je daarna graag weten hoe bekende handelaars uit andere gemeenten ervoor staan, dan kan je hier terecht.

Geld