BELGA
Volledig scherm
© BELGA

6 op de 10 Belgen gebruiken minder cash, coronapandemie versnelt trend

Bijna zes op de tien Belgen zeggen in 2020 minder cash te gebruiken dan een jaar geleden en de helft is terughoudender om cash te gebruiken sinds het begin van de pandemie, zo blijkt uit een internationale studie van het Economisch Bureau van ING. "Het gebruik van contant geld zat al vóór 2020 in een dalende lijn en de coronapandemie lijkt die trend flink te hebben aangewakkerd", zegt ING donderdag in een persbericht. Cash blijft wel populair voor kleine uitgaven, als betaalmiddel in de zwarte economie en als spaarmiddel, klinkt het nog.

19 reacties

 • Jane Doe

  9 maanden geleden
  Ik was overlaatst in de AH in Wijnegem, daar was er een computersysteem gecrashed waardoor je enkel nog cash kon betalen. Daar sta je dan met je digitale en contactloze betaalmiddelen. Gelukkig heb ik altijd cash in mijn portemonnee en kon ik gewoon mijn boodschappen afronden.
 • raf peeters

  9 maanden geleden
  Cash betalen is een grondrecht wat men nogal eens vergeet.
 • Etienne Callebout

  9 maanden geleden
  Veel winkels weigeren zelf cash geld te ontvangen wegens besmetting dit is de hoofdredenen
 • Willy Bogaert

  9 maanden geleden
  De banken willen well meer kredietkaarten om hun bonussen te verzekeren, bij ons blijft het maximum cash betalen
 • Patrick Van Assche

  9 maanden geleden
  ING is niet de best geplaatste om commentaar te geven op het betaalmiddel dat een bank het meest geld KOST bij de verwerking. Dit is dus een zeer bevooroordeelde, om niet te zeggen gemanipuleerde analyse. Anyway; ik heb het gehad met de surveillance-samenleving waar cashless deel van uitmaakt. Ik ga net terug naar cash !

Geld