ThinkStock
Volledig scherm
PREMIUM
© ThinkStock

400 euro per jaar minder op je gasfactuur? Kijk nog eens goed naar je tariefkaart

Volgens een nieuwe nota van de federale energieregulator CREG is de Belgische gasbeurs sinds mei duidelijk goedkoper dan de Nederlandse. “Het verschil kan voor de consument tot zo’n 400 euro per jaar oplopen”, zegt directeur bij de CREG Laurent Jacquet. Hij legt uit hoe je te weten komt via welke beurs jouw gas wordt verhandeld, en of het interessant is om een overstap te maken.

 1. Wat zijn de grootste energieverslinders in de keuken en hoe verminder je dat verbruik? “Maak je diepvries zeker ijsvrij”
  PREMIUM
  Slim in de keuken

  Wat zijn de grootste energiever­slin­ders in de keuken en hoe verminder je dat verbruik? “Maak je diepvries zeker ijsvrij”

  In de keuken maken we vandaag ook graag energiezuinige keuzes om de energieprijzen de kop in te drukken. Was je dan best terug af met de hand in plaats van je afwasmachine te gebruiken? En werkt die zogenaamde ‘boosterfunctie' van een vuur of oven echt om energie te besparen? Energie-expert Koen Vanthournout fileert welke aanpassingen zinvol zijn en welke inspanningen meer moeite vragen dan winst opleveren.
 2. “Het is een achterhaald idee dat het OCMW er enkel voor ‘arme mensen’ is”: voor deze zaken kan ook jij steun van hen krijgen
  PREMIUM

  “Het is een achter­haald idee dat het OCMW er enkel voor ‘arme mensen’ is”: voor deze zaken kan ook jij steun van hen krijgen

  Het bleek al uit onze grote peiling: Met de huidige energiecrisis en de hoge inflatie komt bijna de helft van de Belgen moeilijk rond op het einde van de maand. Maar wat kan je doen als je geldzorgen hebt? Kan je ook bij het OCMW terecht als je een tweeverdiener bent en waar kunnen zij je dan mee helpen? Pablo Annys, schepen van sociale zaken van de stad Brugge, licht toe.
 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.

Geld