NewB-bestuurder Koen De Vidts.
Volledig scherm
NewB-bestuurder Koen De Vidts. © BELGA

35 miljoen euro is binnen voor NewB

De coöperatieve NewB heeft de beoogde 35 miljoen euro binnen, zo valt te lezen op de website van Newbe.coop. Twee weken geleden werd al de kaap van de 30 miljoen gerond, als voorwaarde om een banklicentie te kunnen aanvragen. Maar de coöperatieve besliste toen om nog 5 miljoen euro extra te zoeken. Investeerders hadden tot vandaag/middernacht de tijd om zich aan te melden.

4 reacties

 • Claude Van Isterdael

  4 jaar geleden
  Ik denk dat als je als bank "anders" gaat willen zijn als de bestaande banken die dank zij de regering en ons belastinggeld hebben kunnen overleven, je wel andere dingen zal moeten in het leven roepen als 0 % rente en een kost van 0,75 EUR telkens als je wat geld uit de muur gaat halen........ Dat ze de eerste jaren verlieslatend zullen werken, lijkt mij daarom evident !
 • Johan jonckheere

  4 jaar geleden
  0 % intrest, 0.75€ betalen om dan nog je eigen geld te moeten afhalen, met je kaartje waar je 20 €/jaar moet voor afdokken. Goe zot die gasten.
 • Gilbert Rodts

  4 jaar geleden
  Ze zal niet lang bestaan als ze al die kosten aanrekenen .Bij Argenta is alles nog gratisch en daar blijf ik.
 • Ricci Latte

  4 jaar geleden
  En... wat voor positiefs zit er voor hun klanten in? Ik lees enkel wat over "geen rente" en kosten voor een bankkaart en om cash af te halen... wie wil daar nu klant bij worden?