NewB-bestuurder Koen De Vidts.
Volledig scherm
NewB-bestuurder Koen De Vidts. © BELGA

35 miljoen euro is binnen voor NewB

De coöperatieve NewB heeft de beoogde 35 miljoen euro binnen, zo valt te lezen op de website van Newbe.coop. Twee weken geleden werd al de kaap van de 30 miljoen gerond, als voorwaarde om een banklicentie te kunnen aanvragen. Maar de coöperatieve besliste toen om nog 5 miljoen euro extra te zoeken. Investeerders hadden tot vandaag/middernacht de tijd om zich aan te melden.

4 reacties

 • Claude Van Isterdael

  1 jaar geleden
  Ik denk dat als je als bank "anders" gaat willen zijn als de bestaande banken die dank zij de regering en ons belastinggeld hebben kunnen overleven, je wel andere dingen zal moeten in het leven roepen als 0 % rente en een kost van 0,75 EUR telkens als je wat geld uit de muur gaat halen........ Dat ze de eerste jaren verlieslatend zullen werken, lijkt mij daarom evident !
 • Jo verbeeck

  1 jaar geleden
  0 % intrest, 0.75€ betalen om dan nog je eigen geld te moeten afhalen, met je kaartje waar je 20 €/jaar moet voor afdokken. Goe zot die gasten.
 • Gilbert Rodts

  1 jaar geleden
  Ze zal niet lang bestaan als ze al die kosten aanrekenen .Bij Argenta is alles nog gratisch en daar blijf ik.
 • Ricci Latte

  1 jaar geleden
  En... wat voor positiefs zit er voor hun klanten in? Ik lees enkel wat over "geen rente" en kosten voor een bankkaart en om cash af te halen... wie wil daar nu klant bij worden?
 1. Gemiddelde thuiswerkvergoeding bedraagt 76 euro per maand: wat als jij niets krijgt?
  Salaris

  Gemiddelde thuiswerk­ver­goe­ding bedraagt 76 euro per maand: wat als jij niets krijgt?

  Een hogere elektriciteits- en verwarmingsfactuur, je eigen koffie, misschien zelfs een nieuwe ergonomische bureaustoel. Als je het voorbije jaar moest telewerken, dan ondervond je ongetwijfeld al dat thuiswerk extra kosten met zich meebrengt. Toch keert maar 1,6% van de werkgevers een thuiswerkvergoeding uit, blijkt uit onderzoek van Securex. Jobat.be legt uit wat je kan doen als je uit de boot valt.
 2. Ruitenwisserfabrikant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”
  PREMIUM
  Tienen

  Ruitenwis­ser­fa­bri­kant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”

  De directie van Bosch Tienen heeft op een bijzondere ondernemingsraad een herstructurering aangekondigd. Dat meldt vakbond ACV. Het bedrijf wil overgaan tot het schrappen van 400 banen, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. “Het is al de derde herstructurering sinds 2009. Toen werkten hier nog 2.000 mensen. Nu zijn dat er nog een goeie 400. Op 12 jaar tijd", klinkt het bij een vakbondsafgevaardigde.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"

Geld