Wanneer is het beste moment om aandelen te kopen? Op deze drie signalen kun je best letten.
Volledig scherm
PREMIUM
Wanneer is het beste moment om aandelen te kopen? Op deze drie signalen kun je best letten. © Getty Images

3 signalen verklappen je het goede tijdstip om aandelen te kopen: “Zowel in positieve als negatieve tijden zien we vaak overreacties op de beurs”

Je bent helemaal overtuigd om je eerste aandelen te kopen, maar je blijft je aankoop uitstellen omdat je twijfelt of het wel het goede moment is? Een herkenbare situatie, die veel starters op de beurs ervaren. Onze jonge belegger Cédric Proost vertelt op welke signalen je kunt letten om te bepalen of de sterren gunstig staan om aandelen te kopen. “Al is markttiming best irrelevant op de echt lange termijn.”

 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Amerikaanse inflatie daalt meer dan verwacht: welke invloed heeft dat op de beurs? En wat betekent de nieuwe systeemupdate van cryptomunt Ethereum? | € 10.213 - € 10.454
  PREMIUM
  De Beurs van Charlotte en Cédric

  Amerikaan­se inflatie daalt meer dan verwacht: welke invloed heeft dat op de beurs? En wat betekent de nieuwe systeemup­da­te van cryptomunt Ethereum? | € 10.213 - € 10.454

  In De Beurs van Charlotte en Cédric beleggen Charlotte Van Brabander (32) en Cédric Proost (22) elk 10.000 euro. Hun doel is om tegen het einde van dit jaar zoveel mogelijk rendement te behalen. Na drie moeilijke maanden stijgen beide portefeuilles weer boven de grens van 10.000 euro. Zowel Charlotte als Cédric investeerden in de cryptomunt Ethereum, waarvan de koers afgelopen maand meer dan 80 procent steeg. En ook de Amerikaanse beurs kleurde afgelopen week groen, nadat bleek dat de inflatie er meer daalde dan verwacht.
 3. “Met kleine bedragen, maar wel met regelmaat en over een lange periode, kan je een mooi kapitaaltje bij elkaar sparen”: zo beleg je zelfs met wisselgeld
  PREMIUM

  “Met kleine bedragen, maar wel met regelmaat en over een lange periode, kan je een mooi kapitaal­tje bij elkaar sparen”: zo beleg je zelfs met wisselgeld

  Over beleggen bestaan nogal wat misverstanden. Een populaire mening is dat beleggen enkel voor ‘de rijken’ zou zijn. “Daar is niets van aan”, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. “Ikzelf ben als tiener beginnen te beleggen met mijn zakgeld. Ondertussen zijn de financiële markten dankzij de technologische ontwikkelingen nog meer gedemocratiseerd.” Allemaal goed en wel. Maar beleggen met wisselgeld, hoe begin je daaraan?