"Ruimtetoerismefirma van Richard Branson naar de beurs"

Richard Branson houdt een model vast van Launcher One voor Virgin Galactic, archiefbeeld ter illustratie.
AFP Richard Branson houdt een model vast van Launcher One voor Virgin Galactic, archiefbeeld ter illustratie.
Virgin Galactic, de ruimtevaartdivisie van miljardair Richard Bransons zakenimperium, maakt zich op voor een beursgang. De onderneming lijkt zich te hebben verzekerd van een grote kapitaalinjectie van investeerder Social Capital Hedosophia (SCH). Onderdeel van de deal is dat Virgin Galactic naar de beurs wordt gebracht, meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Virgin Galactic wil onder meer bemande ruimtevluchten aanbieden aan een betalend publiek. SCH is van plan om 800 miljoen dollar te investeren, waarmee het 49 procent van Virgin Galactic in handen krijgt. In eerdere financieringsronden sinds de oprichting in 2004 wist de onderneming volgens de krant al 1 miljard dollar op te halen.

Als onderdeel van de overeenkomst met SCH zal het ruimtevaartbedrijf later dit jaar de eerste beursgenoteerde ruimtevaartorganisatie worden.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johanneke li

    dat ze gewoon het ticketje wat duurder maken, laat de reiziger maar betalen zou ik zeggen! ruimtetoerisme is iets exclusiefs maar vooral eenmalig; eens je het gedaan hebt zal je er geen nood meer aan hebben, dus veel terugkerende klanten zal je er niet vinden.

  • Edmond Dillien

    Als ge maar geld hebt, he! Wij mogen binnenkort, zelfs nu al op sommige plekken, niet meer buiten met ons autootje om boodschappen te gaan doen, ze zeggen nu al dat dat met de fiets moet en de rijken gaan een paar ton co en andere rommel in de atmosfeer pompen om eens buiten de dampkring te kunnen rondvliegen, voor wie is dat millieuplangedoe dan, alleen voor de gewone man of voor iedereen?