"Deliveroo zorgt voor 29 miljoen euro inkomsten voor Belgische restaurants"

ANP
Maaltijdbezorger Deliveroo was op een jaar tijd goed voor 29 miljoen euro extra inkomsten voor de Belgische horeca. Dat zegt althans Deliveroo zelf, dat een studie liet uitvoeren tussen juni 2016 en juni 2017. Het Britse consultancy- en onderzoeksbureau Capital Economics bekeek in die periode de impact van het bedrijf dat met fietskoeriers maaltijden van restaurants aan huis bezorgt.

Volgens die studie gaf 45 procent van de 1.100 partnerrestaurants te kennen dat ze via Deliveroo nieuwe klanten kunnen bereiken. Twintig procent zegt omwille van het extra cliënteel de keuken vergroot of de openingsuren verruimd te hebben.
Voorts maakt Deliveroo gewag van 1.848 gecreëerde banen. Het gaat om koeriers en werknemers in de restaurants en bij hun leveranciers, klinkt het.

Tot slot was de maaltijdkoerier goed voor 2,2 miljoen euro aan inkomsten- en vennootschapsbelastingen.

Deliveroo voerde de studie uit in de elf landen waar het actief is.
In België woedt al enige tijd een sociaal conflict bij Deliveroo. Een deel van de koeriers voerde actie - tot een bezetting van de hoofdzetel toe - omdat ze sinds 1 februari als zelfstandige aan de bak moeten en niet langer in loondienst kunnen werken via de coöperatieve Smart.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk D'hont

    Hulde aan de koeriers die dagelijks hun leven wagen voor een habbekrats met hun fiets om de winsten te garanderen van de restaurants en het koerierbedrijf. Alle respect maar hopelijk krijgt men daar ooit loon naar werken.

  • Jan Verstrepen

    Dat gebeurt dagelijks in de textiel, elektronica en mode industrie maar dan zijn het kinderen die de rekening betalen maar niemand draait daar zijn hand voor om als het maar schoon en goedkoop is.

  • Willy Helsen

    Dan zal Deliveroo er ook wel iets aan verdienen zeker? Ondertussen werkt hun personeel voor een hongerloon en dat vind iedereen blijkbaar normaal.